Mulți respectă cu sfințenie aceste reguli în viața de zi cu zi. Lucrurile stau complet diferit în cazul celor care zboară cu avionul.

Și asta pentru că, în timp ce suntem la altitudini foarte mari, anumite alimente nu ar trebui consumate. Explicația este cât se poate de simplă, scrie Mashed.

Zborul cu avionul poate provoca tulburări gastro-intestinale din cauza variației de presiune

În general, zborul poate provoca tulburări gastro-intestinale din cauza variației de presiune care apare în cabină pe măsură ce altitudinea crește.

Deși există alimente pe care nu ar trebui să le consumi niciodată în timpul unui zbor cu avionul, consumul anumitor alimente, înainte de o călătorie lungă, în special cele care sunt ușor de digerat, cum ar fi banană, un amestec sau carnea slabă, poate ajuta la atenuarea disconfortului abdominal.

Salata verde poate da bătăi de cap intestinului

Deși fibrele sunt esențiale pentru o digestie sănătoasă, pot provoca balonare, așa că, dacă te gândești să consumi un castron mare de salată înainte de decolare, mai bine te gândești de două ori.

O salată este un preparat bogat în nutrienți, dar adesea conține legume crude care sunt greu de descompus de organism, mai ales dacă nu mănânci legume crude prea des.

Salata verde poate da bătăi de cap intestinului; combinarea ei cu alte legume crucifere, cum ar fi varza sau broccoli, alături de morcovi, castraveți și roșii, poate duce la balonare în câteva minute.

mancare avion
SURSĂ FOTO: Dreamstime

Crampele și balonarea pot face zborul greu de suportat

Alimentele sărate și grase sunt alegeri foarte proaste atunci când călătoriți. Același lucru se poate spune și despre carbohidrați, proteine și legume?

Regula de a mânca „sănătos” nu prea face casă bună cu zborul cu avionul. pentru că aici suntem nevoiți să mâncăm ce ni se oferă.

„E de la sine înțeles că este mai bine să evitați alimentele greu de digerat, cum ar fi legumele crude, alimentele grele și chiar băuturile fermentate sau lactatele, care nu sunt tolerate”, explică medicul Stephen Staller.

„Anumite legume, cum ar fi cele din familia cruciferelor, pot duce la gaze și balonare în timpul zborului”, spune ea. Ce ar trebui să alegem când însoțitorul de bord ne întreabă: ”pește sau pui ?”

Staller sugerează să rămânem la proteine: „Cel mai bine ar fi să consumați mai multe proteine, pentru că proteinele previn oboseala”.

Fără băuturi carbogazoase!

Hidratarea este esențială în timpul unui zbor pe distanțe lungi.

„Atunci când organismul nu are suficient lichid pentru a menține plămânii și organele bine hidratate, corpul va conserva sau va reține lichidul, ducând la balonare sau retenție de lichide”, adaugă medicul, sugerând evitarea oricăror băuturi carbogazoase pentru a evita un disconfort și mai mare.

 „Băuturile carbogazoase pot provoca balonare, dacă persoana nu este obișnuită să consume astfel de băuturi. Ideal ar fi să nu încercați băuturi noi în timp ce vă aflați în avion, mai ales dacă vă îngrijorează balonarea”, sfătuiește el.