Nu mai pot avea permis de conducere! Este informația momentului în România. S-a dat deja legea

permise

permis auto

Miercuri, 22 martie, senatorul PSD Robert Cazanciuc a spus că asistăm de prea mult timp la adevărate tragedii pe șosele și că este timpul să răspundem cu măsuri foarte dure, în special legislative.

Interzicerea timp de cinci ani a redobândirii permisului auto

Robert Cazanciuc a făcut referire la Legea Anastasia, care nu îi mai iartă pe cei vinovați de pedeapsa cu închisoarea și interzicerea timp de cinci ani a redobândirii permisului auto pentru cei care termină de executat o pedeapsă cu închisoarea.

”Asistăm de prea mult timp, la adevărate tragedii pe şosele. Este nevoie să răspundem cu măsuri foarte dure, mai ales legislative, precum cele pe care le-am propus recent – Legea Anastasia şi majorarea de 10 ori a perioadei de interdicţie a redobândirii permisului pentru criminalii de pe şosele. Ca om, am fost oripiliat de ce li se întâmplă semenilor mei şi extrem de indignat de cum pot unii să sfideze orice normă legală sau morală urcându-se băuţi, drogaţi sau fără permis la volan”, a declarat acesta.

România, pe primul loc în Europa la morți în accidente rutiere

Senatorul PSD a adăugat că teribilismul şi inconştienţa unor oameni iresponsabili aflaţi la volan nu doar că iau vieţi nevinovate, dar nasc şi drame cutremurătoare în familiile victimelor de pe şosele, iar ţara noastră se află în continuare, de mai bine de cinci ani încoace, pe primul loc în Europa la numărul de morţi din accidente rutiere. De aceea, în calitate de parlamentar, a decis să intervină şi a iniţiat un mic, dar foarte important, pachet legislativ care să reducă din numărul mare de tragedii rutiere.

”Aşa s-a născut Legea Anastasia care nu îi mai iartă de executarea unei pedepse cu închisoarea pe cei vinovaţi. Aşa am conceput, complementar, interzicerea timp de cinci ani a redobândirii permisului auto pentru cei care termină de executat o pedeapsă cu închisoarea. Îmi doresc ca aceste iniţiative legislative să se concretizeze cât mai repede, căci pe şosele carnajul continuă, în timp ce noi votăm în Parlament. Continuă, pentru că teribilismul şi inconştienţa unor oameni iresponsabili aflaţi la volan nu doar că iau vieţi nevinovate, dar nasc şi drame cutremurătoare în familiile victimelor de pe şosele. Şi spun nu de puţine ori, pentru că ţara noastră se află în continuare, de mai bine de cinci ani încoace, pe primul loc în Europa la numărul de morţi din accidente rutiere”, a spus Robert Cazanciuc.

Conducerea sub influența alcoolului sau a drogurilor, circumstanță agravantă

Acesta a vorbit, în continuare, despre persoanele care se urcă la volan sub influența alcoolului sau a drogurilor, sau chiar fără permis.

”Ce poate fi mai dureros decât să-ţi pierzi un tată, o mamă, un frate sau o soră, un prieten sau un iubit ori iubită, fără nicio vină, din cauza unui inconştient aflat la volan? Dar ce poate fi mai sfâşietor pentru un părinte care îşi vede copilul răpus de un criminal la volan? Am proprietatea termenilor şi folosesc eticheta de criminal fără încercarea de a epata, ci pur şi simplu pentru că o persoană care consumă băuturi alcoolice sau se droghează ori nu are permis auto, foloseşte maşina pe care o conduce în scopuri criminale, ca pe o armă, chiar dacă nu premeditat. De altfel, de aceea, în legislaţia penală, infracţiunea poartă numele de ucidere din culpă. Însă, atunci când aceasta se produce din cauza alcoolului, drogurilor sau a lipsei calităţii de a şofa, atunci deja este o circumstanţă agravantă şi îl transformă pe autor în criminal. Acesta este conştient, în starea de luciditate, că alcoolul sau drogurile îi pot afecta capacitatea de a conduce”, a declarat el.

Senatorul a adăugat că ”deşi statul este primul chemat să intervină în prevenirea dramelor, nu doar el poate lua măsuri de prevenire, ci şi societatea civilă, noi, oamenii, pentru că şi noi putem opri suferinţele încercând să-i împiedicăm pe cei apropiaţi nouă să se urce la volan când nu au dreptul de a conduce, fie că sunt băuţi sau drogaţi, fie că nu au permis”.