În plus, riscați să rămâneți fără permisul de conducere, temporar sau definitiv, scrie Healthnews.

O serie de afecțiuni, cărora de obicei nu le acordăm atenție, pot cauza astfel de restricții în conducerea unui vechicul. Pe măsură ce problemele de sănătate progresează, simptomele se pot agrava, făcând șofatul mai dificil și chiar foarte riscant. Următoarele probleme de sănătate pot provoca accidente grave, soldate cu o tragedie, când suntem la volan.

Epilepsia

Epilepsia, sau tulburarea convulsivă, este unul dintre cele mai frecvente motive medicale pentru care conducărorilor auto li se suspendă permisul. Convulsiile provoacă o activitate anormală a creierului. Cei care suferă de epilepsie nu-și mai pot controla corpul. Simptomele pot varia foarte mult la persoanele care au convulsii în timpul unei crize de epilepsie.

Accident vascular cerebral sau alte afecțiuni neurologice

Un accident vascular cerebral poate afecta grav modul în care funcționează organismul, blocând fluxul de sânge în creier. Un AVC poate provoca timpi de reacție încetiniți în creier, iar acest lucru poate modifica abilitățile de conducere.

Și alte afectiuni neurologice pot afecta creierul si sistemul nervos. Scleroza multiplă, boala Parkinson și demența/boala Alzheimer pot provoca mișcări întârziate, judecată slabă, memorie alterată și confuzie.

Pierderea cunoștinței

Leșinul este destul de frecvent. Atunci când episoade de leșin apar fără un motiv cunoscut, trebuie raportate. Acest lucru poate duce la suspendarea permisului auto.

Vertijul

Amețelile, cunoscute și sub numele de vertij, vă pot face să vă simțiți dezorientați. Au loc din senin, iar cei care sunt afectați de vertij simt că le fuge pământul de sub picioare. Această senzație înseamnă că nu aveți ce căuta la volanul mașinii.

Diabetul

Dacă glicemia scade prea mult, provocând simptome de hipoglicemie, poate fi extrem de periculos în timpul șofatului. Simptomele includ modificarea stării mentale, confuzie, amețeli sau chiar lipsă de reacție. Se poate întâmpla și invers. Glicemia crescută pot avea simptome similare, dacă nu sunt controlate. Oricare dintre cele două pot fi periculoase dacă suntem la volan.

Pierderea mobilității

Durertile articulare sau artrita pot afecta șofatul.

Afecțiuni cardiace

Problemele cardiace, cum ar fi un atac de cord sau angina pectorală, pot fi motive pentru a nu putea conduce în siguranță mașina. Un atac de cord recent poate provoca amețeli, leșin sau dureri în piept, punând șoferul în pericol. Angina pectorală poate provoca dureri bruște în piept, gât, spate sau maxilar, care pot distrage atenția șoferului.

Consumul de medicamente sau substanțe interzise

Medicamentele pentru durere pot provoca stări mentale alterate și pot afecta șofatul. Acestea nu trebuie luate când conduceți.

Substanțe precum marijuana, drogurile și alcoolul vă modifică capacitatea de a conduce.