Nu mai pune asta în vinul fiert! Greșeala majoră pe care o fac mulți și îi strică gustul

Sursa: Dreamstime

Vântul rece de iarnă, care ne îngheață urechile, poate fi ușor învins dacă ai ce îți trebuie la îndemână. Ce poate fi ideal într-o zi rece de decembrie? Vinul fiert, desigur! Dacă dorești să te bucuri seara de o cană fierbinte de vin fiert, care o să te ajute să te relaxezi după muncă, secretul aromei perfecte se află aici. Spor la citit!

Frigul s-a răspândit pe teritoriul țării deja, iar decembrie a sosit, ceea ce înseamnă: colinde, mâncare tradițională românească, ornamente colorate și strălucitoare și, desigur, urechi și mâini înghețate de frig.

Vremea este din ce în ce mai imprevizibilă, temperaturile sunt în continuă schimbare, ceea ce face ca eșarfa de cașmir, mănușile pufoase și căciula de lână să nu reziste în fața asprei ierni.

De aceea, vinul fiert este ajutorul ideal pentru a ne încălzi ziua și seara. Beneficiile vinului fiert sunt numeroase. Pe lângă faptul că ne ajută să ne dezghețăm, vinul fiert ne intărește sistemul imunitar, ne înveselește și ne face să simțim din plin magia sărbătorilor de iarnă.

Dacă ți-am făcut poftă de o cană de vin fiert, evită greșelile din lista următoare și vei avea parte de o băutură cu aromă de magie.

Cele mai frecvente greșeli în fierberea vinului

Musafirii tăi își vor aduce aminte până la Noul An de vinul fiert servit de tine, dacă ești atent/ă la aceste greșeli frecvent făcute de oameni.

Vinul ales: este recomandat un vin roșu sau alb, de preferat natural, de casă, ci nu scump. Vinul ideal pentru fierbere este demisecul. Evită vinurile dulci deoarece pot prinde un gust neplăcut în timpul fierberii.

Ai grijă la foc: vinul trebuie fiert, nu dat în clocot. Dacă flacăra de pe aragaz este prea puternică, vinul va scoate aburi și va elimina tot alcoolul din compoziția sa. În plus, temperaturile ridicate alterează gustul mirodenilor adăugate.

Evită zahărul: aroma vinul este periclitată de zahăr, așa că renunță la acest ingredient.

Secretul vinului fiert cu gust magic

Dacă vrei ca vinul fiert să aibă aroma Crăciunului din copilărie, adaugă mirodeniile abia după ce vinul s-a încălzit. Întâi turnăm condimentele uscate, abia apoi fructele. Nu trebuie să abuzăm de acestea, dacă folosim peste trei ingrediente, preparatul nostru va avea un gust teribil.

Poți încerca aceste combinații inspirate de pe gustos.ro:

– scorțișoară, cuișoare și coajă de portocale;

– scorțișoară, coajă de portocale și felii de mere;

– scorțișoară, măr și anason;

– scorțișoară, cuișoare și piper.