Nu mai puneți această legumă în ciorbă! Poate fi foarte toxică. Greșeala pe care o face toată lumea

fructe și legume

Sursă foto: Dreamstime

Specialiștii au vorbit recent despre legumele pe care românii le consumă, mai ales în preparate precum supa sau ciorba. Conform acestora, trebuie să fim atenți la câteva dintre ele, deoarece au potențialul de a deveni foarte toxice.

Conform informațiilor transmise de către specialiști, țelina poate avea multe beneficii pentru organism și este bogată în vitamine. Totuși, aceasta devine cea mai toxică legumă atunci când este reîncălzită, din cauza conținutului de nitrați.

Astfel, cantitatea respectivă de nitrați este eliberată în momentul în care reîncălzim mâncarea ce conține țelină. Acest lucru poate crește riscul dezvoltării de boli grave, printre care se află și cancerul.

Care sunt efectele secundare?

Specialiștii au explicat faptul că eliberarea nitraților poate dăuna oamenilor atunci când este consumată în cantități mari. Mai mult, țelina poate cauza chiar și hipertensiune, intoxicație și disfuncții ale sistemului circulator, în timp ce reîncălzirea atacă și glanda tiroidă.

În acest context, prezența acestei legume în preparate precum ciorba reprezintă o lamă cu două țăișuri. Chiar dacă este plină de beneficii, țelina are potențialul de a deveni cea mai periculoasă legumă pe care o consumăm.

Această legumă devine și mai periculoasă pe timp de vară

De asemenea, țelina este periculoasă și pe timp de vară. Pe lângă aspectele menționate anterior, această legumă devine și mai periculoasă pe timp de vară. Specialiștii au punctat că este greșit să consumăm țelină când temperaturile sunt ridicate deoarece poate cauza alergii. Acest lucru este datorat faptului că deține o substanță numită bergapten.

Totodată, substanța respectivă provoacă și reacții anafilactice. În cazul femeilor însărcinate, acestea ar trebui să evite țelina deoarece reprezintă o sursă bogată în hormoni naturali.

Sursă foto: Dreamstime