Înfundarea chiuvetei din bucătărie este aproape întotdeauna inevitabilă. Iar operațiunea de desfundare nu este foarte simplă, mai ales dacă reziduurile s-au acumulat de mai mult timp.
Nu mai turnați aceste lucruri în chiuvetă
Chiuveta din bucătărie se înfundă foarte ușor din cauza grăsimilor și a resturilor de alimente. care ajung pe scurgere. Cu toate acestea, dacă știți ce nu ar trebui să turnați niciodată în chiuvetă, puteți evita această problemă, care poate fi una costisitoare.
Așa cum se știe, chiuvetele pot fi desfundate cu acea combinație utilă de oțet, bicarbonat de sodiu și apă fierbinte și există agenți de curățare chimici speciali. Dacă soluțiile respective nu fac față, atunci trebuie chemat un insatalator.
Pentru a împiedica alimentele să înfunde canalul de scurgere al bucătăriei, o sită vă va scuti de probleme. În plus, e bine să știți ce alimente sau substanțe de uz casnic nu trebuie aruncate în chiuvetă. Iată care sunt acestea, potrivit Cnet.
Ulei și grăsime
Uleiul și grăsimea sunt două dintre cele mai comune substanțe care înfundă scurgerile. Cantități mari de ulei rămase în tigaie sau resturile de slănină rămase de la micul dejun sunt modalități sigure de a se acumula în scurgerea chiuvetei și de a se depune pe țevi.
Uleiul trebuie răcit și pus într-un recipient închis etanș, înainte de a fi aruncat la gunoi. Grăsimea de porc și slănina pot fi folosite pentru a aroma următoarea mâncare sau pentru a unge o tigaie din fontă.
Alimente pe bază de ulei: dressing pentru salată, maioneză, marinadă
Același lucru este valabil și pentru alimentele uleioase, inclusiv sosurile pentru salată, maioneza și multe altele. Deși puțină maioneză nu va cauza probleme, aruncarea la chiuvetă a unei cantități mari de dressing ar putea cauza probleme.
Alimentele pe bază de ulei nu pot fi compostate și ar trebui aruncate la gunoi.
Zațul de cafea
Dacă faci cafea în fiecare dimineață, aruncarea zațului este o parte din rutină. Zațul de cafea poate fi compostat, dar nu ar trebui să ajungă în scurgere. În timp, zațul de cafea se va acumula în țevi și va înfunda chiuveta.
Făină
Dacă ați văzut ce se întâmplă cu făina când este amestecată cu apa, știți de ce nu este o idee bună să o turnați la scurgere.
Imaginați-vă un aluat dens de pâine care încearcă să-și croiască drum prin țevi. Dacă aveți făină rămasă, ar trebui să o compostați sau să o aruncați la gunoi.
Murdărie și pământ
Chiuveta de bucătărie pare locul perfect pentru a transfera o plantă de interior dintr-un ghiveci în altul, dar pământul și alte tipuri de murdărie pot înfunda foarte ușor scurgerea.
Orez și paste
Orezul și pastele mici se pot strecura pe lângă scurgere și ajung în țevi. Pentru a evita înfundarea chiuvetei cu o cantitate mare de amidon, aruncați cerealele și pastele rămase la coșul de gunoi.
Produse din hârtie sau șervețele
Nu există produse din hârtie care ar trebui să ajungă în scurgere. Se pot lipi de țevi și vor face desfundarea mai dificilă.
Vopseaua
Vopseaua pe bază de ulei este cel mai rău lucru pe care l-ați putea turna în chiuveta din bucătărie. Vopseaua se poate lipi de țevi și, odată ce se usucă, poate deveni o problemă serioasă a instalațiilor sanitare.