Nu mai pune zahăr la castraveții murați. Greșeala pe care o fac majoritatea gospodinelor

castraveti murati

SURSA FOTO: Dreamstime

Castraveții murați sunt foarte căutați în perioada rece, iar cei care nu vor să-i cumpere de la magazine, îi pot face și acasă. Aceștia trebuie, însă, să aibă grijă la ce ingrediente folosesc.

Nu mai pune zahăr la castraveții murați

Nu mai pune zahăr la castraveții murați! Cu venirea toamnei, mulți pasionați ai bucătăriei se pregătesc să pregătească conserve delicioase pentru iarnă, precum zacuscă, sos de roșii, gemuri, dulceață, compot și, bineînțeles, murături. Printre preferințele românilor se numără delicioșii castraveți murați, care pot să transforme orice masă într-un festin. Iată cum să pregătești murăturile perfecte pentru a te bucura de gustul lor crocant chiar și în lunile reci ale iernii.

Pentru a avea parte de castraveți murați care să reziste și să se mențină crocanți până la primăvară, trebuie să ții cont de câteva trucuri simple. Renunță la zahăr pentru a obține rezultatele dorite.

Pentru a realiza rețeta de castraveți murați, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 5 căței de usturoi
  • 1 linguriță de oțet de concentrare 70%
  • Frunze și rădăcină de hrean
  • Frunze de pomi fructiferi

Modul de pregătire al castraveților murați

Pasul 1: Pregătește borcanele. La baza fiecărui borcan, așează câteva frunze de pomi fructiferi și căței de usturoi.

Pasul 2: Așază cu grijă castraveții în borcane.

Pasul 3: Torni apă fierbinte peste castraveți, iar după câteva minute, transferi apa într-un vas mare, unde adaugi sare.

Pasul 4: Pui vasul pe foc și aștepți să înceapă să fiarbă lichidul, apoi adaugi oțetul.

Pasul 5: Torni soluția fierbinte în borcanele cu castraveți. Asigură-te că borcanele sunt etanșe pentru a prelungi prospețimea murăturilor. Înfășoară-le cu o pătură caldă.

SURSA FOTO: Dreamstime

Ingrediente care trebuie evitate

Pentru a avea murături de calitate, trebuie să acorzi atenție și ingredientelor pe care le folosești. De exemplu, evită să folosești apa de la robinet. Aceasta este adesea dură și poate face ca zeama murăturilor să nu fie limpede, afectând aspectul lor. Dacă nu ai alternativă, poți să o fierbi în prealabil și chiar să o lași să se așeze peste noapte înainte de a o folosi la prepararea murăturilor.

Un alt secret este să folosești sare specială pentru murături în loc de sare de masă obișnuită. Sarea de masă poate închide apa din borcan, determinând-o să devină tulbure și să altereze aspectul murăturilor. Utilizarea sării speciale pentru murături este recomandată de specialiști și poate face diferența în menținerea prospețimii și a calității gustului murăturilor tale.

Astfel, cu câteva trucuri simple, poți pregăti cei mai delicioși castraveți murați pentru iarnă, asigurându-te că vei avea parte de gustul autentic al murăturilor crocante în lunile reci ce vor veni.