NU reîncălzi niciodată aceste produse alimentare! Devin pe loc un pericol pentru sănătatea ta!

În prezent, majoritatea adulților români au un program încărcat, ceea ce îi determină să aleagă alimente congelate sau mâncare reîncălzită la micul dejun, prânz și cină.

Din nefericire, cetățenii români se otrăvesc zilnic, neștiind cât de toxice devin anumite produse alimentare, atunci când le reîncălzim la aparatul cu microunde. De aceea, ți-am scris mai jos lista neagră cu alimentele pe care NU trebuie să le reîncălzești niciodată. Spor la citit!

NU reîncălzi niciodată aceste produse alimentare! Devin pe loc un pericol pentru sănătatea ta!

Cartofii

Deși pare greu de crezut, preparatele din cartofi NU trebuie lăsate niciodată la răcit la temperature camerei deoarece pot dezvolta o bacterie periculoasă denumită „clostridium botulinum”.

În plus, nu trebuie să reîncălzim cartofii, fie ei prăjiți sau piure, în cuptorul cu microunde deoarece bacteriile periculoase se răspândesc la temperatura ridicată din aparatul electric.

Atunci când reîncălzim preparatele din cartofi, aroma lor este alterată, proprietățile lor sunt reduse și devin toxici.

Carnea de pui

La fel ca preparatele din cartofi, carnea de pui este un aliment predispus să dezvolte bacterii periculoase, precum salmonella.

Ea apare des la păsările de curte, iar dacă nu sunt gătite cum trebuie riscăm să ne infectăm cu salmonella, de aceea trebuie să fim mereu atenți în bucătărie.

Ciupercile

Deși vrei să mănânci puțină tocăniță de ciuperci caldă, te sfătuim să renunți deoarece ciupercile suferă modificări atunci când sunt reîncălzite la temperaturi ridicate, potrivit infoactual.ro.

Dacă vei mânca ciuperci reîncălzite vei avea dureri de stomac și vei fi balonat toata ziua.

Orezul

Înțelegem că nu vrei să mănânci orezul rece, dar nici să-l arunci la coșul de gunoi… Singura ta soluție este să gătești, de acum încolo, porții mici de orez pe care să le termini rapid, ca să nu fii nevoit să reîncălzești orezul la aparatul cu microunde.

Reîncălzirea orezului poate provoca toxiinfecții alimentare deoarece temperaturile camerei fac ca bacteriile periculoase să se înmulțească rapid.

De exemplu, bacillus cereus rezistă la temperaturile ridicate ale cuptorului cu microunde.

Peștele

Peștele își pierde toate vitaminele când este reîncălzit.

În plus, microorganismele periculoase și paraziții dezvoltați în carnea de pește nu sunt afectați de temperaturile mari din aparatul cu microunde.

NU reîncălzi niciodată aceste produse alimentare! Devin pe loc un pericol pentru sănătatea ta!