Senatul a votat un proiect de lege care aduce o serie de modificari Codului fiscal, printre care se afla si scutirea de la impozitare a dividendelor reinvestite, precum si dobanzile provenite din economisire.

Potrivit secretarului de stat in Ministerul de Finante, Cosmin Coman, „acordarea unor deduceri suplimentare la calculul profitului impozabil luand in calcul valoarea cheltuielilor eligibile pentru activitatile de cercetare-dezvoltare, includerea in categoria veniturilor neimpozabile a veniturilor sub forma de dobanzi pentru depozitele la termen si instrumentele de economisire, aplicarea unei cote reduse de TVA de 5% pentru locuintele livrate ca parte a politicii sociale si scutirea de la plata impozitului pe dividende, a dividendelor reinvestite incepand cu anul 2009”.

Potrivit fostului ministru al Finantelor, Varujan Vosganian, prin aceasta scutire de la impozitare, investitorul este incurajat sa plaseze banii in firma, in loc sa ii consume. In acest mod, se stimuleaza investitiile suplimentare.