Potrivit companiei, în anul 2016, impactul estimat al achiziţiei de materie primă de la Cameco Inc. faţă de cel de la CNU este de 60 milioane lei. Cu alte cuvinte, achiziţia de la CNU ar fi diminuat profitul cu aceeaşi sumă, plus efectul fiscal al unor nedeductibilităţi generate de preţuri de transfer la preţuri mai mari decât cele de piaţă, în dauna tuturor acţionarilor SNN.

Compania susţine, de asemenea, că toate contractele de furnizare de materie primă de uraniu sunt tripartite, cea de-a treia parte semnatară fiind Euratom Supply Agency, „organism european cu roluri bine definite în ceea ce priveşte piaţa uraniului la nivel european, inclusiv în scopul unui acces nediscriminatoriu participanţilor la piaţă şi utilizatorilor de produse din uraniu”. 

„Consiliul Concurenţei a considerat aceste contracte şi procedurile aferente de achiziţie ca fiind o practică legală şi corectă, Consiliul Concurenţei trimiţând în acest sens un raport scris Ministerului Energiei. Astfel, concluzia Consiliului Concurenţei, singură instituţie publică abilitată să facă aprecieri şi evaluări în domeniul concurenţei, e că preţurile din contractele analizate sunt preţuri de piaţă şi nu se poate vorbi despre un abuz de poziţie dominantă al Cameco Inc. Decizia Ministerului Energiei de a sesiza primul ministru şi a solicita Corpului de Control al primului ministru efectuarea unor verificări în legătură cu achiziţia de uraniu este o măsură suplimentară de a verifica legalitatea acestor contracte în contextul problemelor CNU, SNN punând la dispoziţia reprezentanţilor Corpului de Control toate documentele şi informaţiile solicitate în vederea clarificării acestor îngrijorări şi oferind explicaţiile solicitate verbal şi în scris. Acestea au fost puse la dispoziţie în perioada 17.03.2017 – 23.03.2017, însă până în prezent SNN nu a fost informată cu privire la finalizarea sau nu a misiunii de control sau asupra concluziilor controlului, în calitate de entitate controlată”, reiese din datele companiei.  

Conform societăţii, problemele curente ale CNU reprezintă acumulări ale unor probleme istorice şi nu sunt cauzate de Nuclearelectrica.  Agerpres.