Omul obișnuit crede că reprezintă o forță la nivel planetar, impresie amplificată de numărul de locuitori și, eventual, de puterea mușchilor antrenați îndelung.
În realitate, nu înseamnă mai nimic pentru lumea germenilor patogeni, cei ce sunt mereu în căutare de trupuri pentru hrănire și înmulțire. Nici virusul intrat în acțiune la Wuhan nu face excepție de la regulă. Savanții au descoperit în timp util armele utile pentru limitarea efectelor, dar s-au izbit de mentalitatea colectivă. Au apărut teorii despre inexistența asasinului invizibil, despre politica de microcipare, despre imunizarea naturală și de turmă, despre eficiența usturoiului și alte minuni. Au intrat în acțiunii misticii, cei ce cred într-o idee fără vreo urmă de logică și au lansat teza că nu este necesară vaccinarea, mai ales dacă este impusă de către state.
Unicul aliat al medicilor poate să fie acum Istoria, cea care a păstrat experiențele fericite și mai puțin plăcute ale generațiilor trecute și care oferă lecții ieftine astăzi. Adevărul este că vaccinurile au fost cele care au reușit să aducă populația globului la valorile actuale, mai ales că orașele oferă condiții perfecte pentru înmulțirea germenilor de toate felurile. Prima boală îngrozitoare combătută prin inoculare a fost variola, pojarul negru având potențial să ucidă în totalitate o comunitate și care a făcut ravagii în America. Se consideră că astăzi este dispărută din mediul natural. Pasteur a declanșat războiul adevărat bolilor și a descoperit leacul împotriva antraxului, cel ce nimicea turmele de animale și astfel era hrană puțină pentru omenire.
Un prim vaccin împotriva holerei a fost realizat de specialistul francez în anul 1880. A cedat apoi și virusul turbării în 1885, ceea ce permite astăzi conviețuirea cu multe canide și pisicuțe drăguțe.
Cercetătorii au luat cu asalt lumea invizibilă și au reușit să pună pe piață vaccin împotriva tuberculozei în anul 1921, ucigașul ce ucidea tăcut și în masă săraci și bogați, tineri și bătrâni. A cedat după ultimul război mondial și pojarul (1963), cel ce ucidea milioane de oameni anual. Nici gripa n-a scăpat de curiozitatea microbiologilor, dar rezistă încă prin faptul că reușește să creeze destul de repede tulpini agresive. Medicii oferă armele, dar societatea nu vrea să rezolve problema covidiară.
Virusul trebuie înfrânt prin inteligența savanților și prin voința oamenilor! Cei ce se opun vaccinării, ceva normal în secolele trecute, sunt vinovați deja de dispariția multor persoane și chiar a celor apropiați. Constantin Argetoianu povestea că în timpul războiului din Bulgaria anului 1913 ofițerii români comiteau fapte de vitejie prin respingerea sfaturilor venite de la medici, aceștia având grade inferioare. Un colonel a băut apa rece dintr-o fântână contaminată și a devenit victimă a vibrionului holeric.
Lipsa de inteligență a comandanților a avut drept rezultat vreo 15.000 de îmbolnăviri și moartea a circa 1.600 de militari. Este interesant de spus că n-au fost militari uciși în lupte. Se pare că bărbații vor să facă pe eroii și pier în număr mare în astfel de vitejii inutile. Marele psiholog Gustave Le Bon a demonstrat că există o logică mistică la nivel de comunități și oamenii pot crede în orice, logica științifică fiind accesibilă unui număr restrâns de indivizi ce trebuie să acționeze precum locomotivele pentru a învinge inerția socială.
Vaccinarea învinge epidemia!