Număr uriaș de măști medicinale exportate de China în 2020, conform anunțului făcut de vice-ministrul chinez al Comerţului, Qian Keming. Pe lângă măști medicinale, Beijingul a exportat și combinezoane de protecţie, precum și kituri de depistare a virusului, de asemenea în cantități impresionante.
Număr uriaș de măști medicinale exportate de China în 2020, ca urmare a pandemiei de coronaviurs.
China este prima economie majoră din lume care şi-a revenit după ce a impus măsuri stricte de carantină şi control al virusului.
Se confruntă însă, la rândul ei, cu un context „sever şi complex” în ceea ce priveşte comerţul extern şi investiţiile în 2021, potrivit declarațiilor oficialilor de la Beijing.
Număr uriaș de măști medicinale exportate, de ordinul miliardelor
China a exportat anul trecut aproximativ 220 miliarde de măşti medicale, a anunţat vineri Ministerul chinez al Comerţului, în contextul unei cereri puternice în străinătate pentru produsele medicale contra pandemiei de Covid-19, transmite AFP.
220 de miliarde de măşti este echivalentul a 40 de măşti pentru fiecare persoană care trăieşte în afara Chinei.
Prima ţară care a fost lovită de coronavirus s-a transformat rapid în principalul producător mondial de măşti medicale, iar produsele medicale au devenit un important motor pentru exporturile chineze.
Vineri, vice-ministrul chinez al Comerţului, Qian Keming, a declarat presei că pe lângă măşti medicale, anul trecut China a exportat şi 2,3 miliarde de combinezoane de protecţie şi un miliard de kituri de depistare a virusului, „având o contribuţie importantă la lupta globală împotriva pandemiei”.
China a înregistrat o creştere economică pozitivă în 2020
La începutul acestei luni, un oficial din administraţia vamală chineză a precizat că numai livrările de măşti medicale au avut o valoare de 340 miliarde yuani (52,6 miliarde dolari).
China, ţara unde a apărut pentru prima dată Covid-19 la finele lui 2019, este şi prima ţară care şi-a revenit economic după ce a impus măsuri stricte de carantină şi control al virusului.
Graţie acestor măsuri, China este singura mare economie a lumii care în 2020 a înregistrat o creştere economică pozitivă (2,3%).
Vineri însă, un oficial din Ministerul chinez al Comerţului, Chu Shijia, a subliniat că gigantul asiatic se confruntă în continuare cu un context „sever şi complex” în ceea ce priveşte comerţul extern şi investiţiile în acest an.