Numărul accidentelor grave în care au fost implicați conducătorii de trotinete electrice a crescut în ultimii 4 ani, spune Uniunea Națională a Societății de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR), care adaugă că acesta a ajuns să fie de aproape 20 de ori mai mare.
Numărul accidentelor grave în care au fost implicați și conducătorii de trotinete electrice a crescut de aproape 20 de ori în ultimii 4 ani
Uniunea Națională a Societății de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR) spune că numărul accidentelor grave de circulație în care au fost implicați și cei cu trotinete electrice a crescut de aproape 20 de ori în ultimii 4 ani.
UNSAR arată, potrivit Inspectoratului General al Poliției Române, că au avut loc 198 de accidente grave în care au fost implicate trotinete electrice, în ultimii 4 ani.
Datele relevă faptul că 13 persoane și-au pierdut viața în urma accidentelor în care au fost implicate și trotinetele electrice, 200 de persoane au fost grav rănite, iar 12 au fost rănite ușor.
Cauzele care au dus la aceste accidente grave
Majoritatea acestor accidente s-au produs din vina conducătorilor de trotinete, principala cauză fiind abaterile săvârșite în trafic, precum neadaptarea vitezei la condițiile de drum, neacordarea priorității vehiculelor, neasigurarea la schimbarea direcției de mers și circulația pe sens opus.
Se poate ca numărul total al accidentelor rutiere în care sunt implicați conducătorii de trotinete electrice să fie mult mai mare, deoarece singurele evenimente incluse în statistică sunt cele care s-au soldat cu victime, nu și cu pagube materiale.
“Aceste date ne arată importanța asigurărilor, cu atât mai mult cu cât traficul se aglomerează o dată cu reînceperea școlilor. Polițele de asigurare pot reprezenta un sprijin important pentru toți participanții la trafic, în cazul producerii unui incident nefericit”, a declarat Alexandru CIUNCAN, Director General UNSAR.
Peste 1.000 de persoane și-au pierdut viața în accidente rutiere, în primele 8 luni ale lui 2022
Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) a venit cu noi date în ceea ce privește decesele înregistrate în urma accidentelor rutiere. Astfel, IGPR arată că în primele opt luni ale acestui an au fost înregistrate 2.878 de accidente rutiere în urma cărora au decedat 1.029 de persoane, în timp ce alte 2.258 au fost rănite grav.
Datele arată că în această perioadă a lui 2022, comparativ cu cea din anul 2021, au fost înregistrate cu 253 mai puține accidente rutiere, reprezentând, astfel, o scădere de 8 procente. De asemenea, și numărul deceselor a scăzut. Numărul înregistrat în primele opt luni ale acestui an este cu 88 de decese mai mic decât cel înregistrat în aceeași perioadă a anului trecut, reprezentând, astfel, o scădere de 7,9 procent.
În ceea ce privește numărul persoanelor rănite, și el a scăzut cu 185 de persoane, reprezentând o scădere de 7,6 procente.