Numărul autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale eliberate în mai a crescut cu 7,7% faţă de aprilie, la 3.971, dar a scăzut cu 11,3% comparativ cu aceeaşi lună din 2009, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).

În primele cinci luni s-au eliberat 15.278 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în scădere cu 20,1% faţă de perioada corespunzătoare a anului precedent. Cele mai multe autorizaţii eliberate în luna mai au fost în zona rurală, 64,9%.

Comparativ cu aprilie, distribuţia în profil regional evidenţiază o creştere a numărului de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale în majoritatea regiunilor de dezvoltare. Cele mai importante creşteri s-au înregistrat în regiunile: Nord-Est (+153 autorizaţii), Sud-Est (+67 autorizaţii), Bucureşti-Ilfov (+50 autorizaţii) şi Sud-Muntenia (+46 autorizaţii). Scăderi au avut loc în regiunile de dezvoltare Centru şi Nord-Vest.

Faţă de aceeaşi lună din 2009, în mai s-au eliberat cu 504 mai puţine autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, scădere reflectată în aproape toate regiunile de dezvoltare. Cele mai importante reduceri au fost în regiunile de dezvoltare: Bucureşti-Ilfov (-230 autorizaţii), Nord-Vest (-169 autorizaţii) şi Centru (-84 autorizaţii). Creşteri ale numărului de autorizaţii eliberate pentru construirea de clădiri rezidenţiale s-au înregistrat în regiunile de dezvoltare Sud-Vest Oltenia şi Vest.

SURSA: Mediafax