O nuntă s-a încheiat tragic pentru invitați
Sâmbătă, în la o nuntă desfășurată în Italia, a avut loc un grav accident. În urma lui, cel puțin 30 de persoane participante la eveniment au fost rănite.
Asta, în urma prăbușirii podelei unui restaurant. Incidentul dramatic s-a desfășurat într-un restaurant din Toscana, amplasat într-o fostă mănăstire din secolul al XV-lea.
În timp ce invitații dansau și se bucurau în cinstea mirilor, podeaua a cedat. A rezultat rănirea a cel puțin 30 de persoane. Eugenio Giani, guvernatorul regiunii Toscana, a informat pe Facebook că, în prezent, cinci dintre cei răniți se află în stare critică în urma acestui incident tragic.
Evenimentul a avut loc în apropiere de Pistoia, la nord de Florența.
Oficialul a subliniat că în clipa prăbușirii podelei, aproximativ 60 de persoane se aflau pe ringul de dans. Iar autoritățile locale sunt implicate activ în gestionarea situației și acordarea de asistență victimelor.
Autoritățile italiene au declarat că prăbușirea podelei a avut loc într-o sală de la primul etaj al fostei mănăstiri din Giaccherino, care fusese folosită ca restaurant timp de mai mulți ani.
În consecință, toți cei care dansau s-au găsit la parter, acoperiți de moloz. După apelul la numărul de urgență 112, peste 100 de echipe de salvare au fost mobilizate pentru a interveni la fața locului și a acorda asistență în situația de urgență.
Cel mai scump panettone din lume oferit la căsătoria unor tineri
În altă ordine de idei, cel mai scump panettone din lume, încrustat cu aur și diamante și evaluat la 700.000 de euro, a fost oferit ca dar de nuntă de către un magnat din industria textilă indiană nepoatei sale. Aceasta se îndrăgostise de delicioasa prăjitură în timpul studiilor sale în Italia, potrivit The Huffington Post.
Această creație de panificație, similară cu cozonacul tradițional, conține cinci kilograme de ciocolată din Ecuador, arome de șofran și mirodenii, toate învelite în foi de aur de 22 de carate, decorată cu mai multe brățări din diamante de diverse dimensiuni și valori, precum și o tiară din aur alb încrustată cu diamante.
Publicația remarcă că această extravagantă prăjitură va stârni invidia iubitorilor tradiționalei prăjituri de Crăciun.
Autorul acestui „capodoperă” este patiserul Dario Hartvig, care a investit trei zile în realizarea ei.