NVIDIA Corporation, liderul mondial în tehnologii de procesare vizuală, anunţă că noul Apple Snow Leopard este primul sistem de operare  care integrează OpenCL.

OpenCL este un standard de programare deschis multi-platformă care le permite dezvoltatorilor să beneficieze de puterea de calcul a unităţii de procesare vizuală (GPU), pentru a crea şi rula orice aplicaţie.

Standardul OpenCL, dezvoltat pe arhitectura de procesare NVIDIA  Cuda, permite rularea aplicaţiilor în sistem de co-procesare, simultan pe unitatea centrală de procesare (CPU) şi pe unitatea de procesare vizuală (GPU). Utilizatorii Apple au acces la o gamă variată de 10 modele de unităţi de procesare vizuală compatibile cu sistemul de operare Snow Leopard, care integrează arhitectura CUDA: NVIDIA  GeForce  9400M, GeForce 9600M GT, GeForce 8600M GT, GeForce GT 120, GeForce GT 130, GeForce GTX 285, GeForce 8800 GT, GeForce 8800 GS, NVIDIA  Quadro FX 4800 şi Quadro FX 5600.

„NVIDIA conduce grupul de lucru OpenCL şi este singura companie care oferă drivere OpenCL pentru unitatea de procesare vizuala (GPU) către miile de dezvoltatori Snow Leopard, Windows şi Linux”, a declarat Sanford Russell, general manager CUDA în cadrul NVIDIA.

SURSA: NVIDIA