Sistemul HP Z1 este dotat cu un ecran de 27-inch care oferă acces facil la configuraţia internă a sistemului pentru ca utilizatorii să poată schimba sau actualize componentele fără a necesita instrumente speciale.

Una dintre caracteristicile principale ale sistemului HP Z1 este introducerea unei noii serii personalizate de unităţi de procesare vizuală NVIDIA Quadro. Aceste unităţi dezvoltate în colaborare cu HP şi NVIDIA consumă mai puţină energie şi generează mai puţină căldură, necesitând un nivel redus de răcire. Dezvoltate special pentru staţiile de lucru all-in-one, unităţile de procesare vizuală Quadro 500M, Quadro 1000M, Quadro 3000M, şi Quadro 4000M oferă utilizatorilor o serie extinsă de opţiuni care pot fi folosite pentru actualizarea sistemelor.

“Luând în considerare faptul că din ce în ce mai mulţi profesionişti solicită mai multă putere de procesare de la aplicaţiile grafice intensive, nevoia pentru randări mai rapide şi performanţă grafică sporită 3-D, va creşte semnificativ”, a adăugat Jim Zafarana, Vicepreşedinte şi Manager General Commercial Solutions Business Unit, HP. “Unităţile de procesare vizuală NVIDIA Quadro vor furniza sporul de performanţă pe care profesioniştii îl aşteaptă de la staţia all-in-one HP Z1.”

HP Z1 va fi disponibil din luna aprilie la un preţ estimativ de 1.400 de euro.