Când Biden a preluat funcția, în ianuarie, națiunea americană era după o creștere masivă a cazurilor de COVID, dar întrezărea lumina de la capătul tunelului, prin vaccinurile produse la o viteză fără precedent, scrie publicația americană.

Problemele lui Joe Biden

Cu o rată a șomajului de 3,5%, la cel mai scăzut nivel din ultimele cinci decenii, Biden a moștenit o economie puternică pre-pandemie, care revenea deja în forță, pe măsură ce blocajele se încheiau.

De asemenea, Trump i-a făcut o mare favoare lui Biden la granița de sud, ținând sub control ceea ce era odată o criză reală, negociind politica „Rămâneți în Mexic”. Aceasta i-a pus pe solicitanții de azil în așteptare și i-a ținut pe migranți în afara SUA, în plină pandemie, pentru a gestiona criza de sănătate.

Biden ar putea chiar să negocieze mai multe acorduri de pace în Orientul Mijlociu, bazându-se pe Acordurile lui Trump, primele din ultimele decenii între națiunile arabe și Israel.

Dar la doar patru luni de la preluarea mandatului, asistăm la dezastru după dezastru, în condițiile în care Biden pierde orice ocazie pe care i-o lăsase predecesorul său.

Încrederea consumatorilor din SUA a scăzut în mod neașteptat, deoarece creșterea prețurilor, încetinirea angajărilor și incertitudinea energetică au lovit puternic țara.

Nu este prima dezamăgire. Economiștii se așteptau ca țara să prindă din zbor 1 milion de locuri de muncă în aprilie, după ce a înregistrat câștiguri de 770.000 în martie. În schimb, Biroul de Statistică a raportat doar 266.000 de locuri de muncă, deoarece rata șomajului a crescut la 6,1%.

Apoi, s-a anunțat că prețurile de consum au crescut cu 4,2% față de aprilie, mult mai rău decât anticipau economiștii.

A fost cel mai mare astfel de salt, din septembrie 2008, când criza financiară ajunsese la apogeu. În plus, inflația de bază a crescut cu 0,8%, din martie până în aprilie, fiind cea mai mare creștere din ultimele patru decenii.

Decizia democraților de a arunca miliarde în economie, fără a lua în considerare necesitatea acestui lucru, a condus la inflația la care asistăm acum.

Proiectul de „stimulare” al administrației Biden a extins suplimentele pentru șomaj, la 300 de dolari săptămânal, până la 6 septembrie. Concret, asta înseamnă că aproape jumătate dintre persoanele care primesc acest ajutor câștigă mai mult rămânând acasă decât revenind la muncă. Angajatorii au menționat acest lucru drept motivul pentru care au probleme cu angajările.

NY Post subliniază că prețurile la combustibil erau deja în creștere sub Biden, înainte ca Colonial Pipeline să fie ținta unui atac cibernetic și să se ajungă acum la cozi interminabile la benzinării. Acum, combustibilul costă cu 1,05 dolari mai mult pe galon decât în ​​urmă cu un an.

Întrucât Biden a închis conducta Keystone XL încă din prima zi la Casa Albă și a jurat să poarte un război cu combustibilii fosili, nu e de mirare că acum asistăm la incertitudine și la prețuri mai mari.

Înclinația către dezastre

Nicăieri înclinația către dezastre a lui Biden nu este mai evidentă decât la graniță. A decis un moratoriu asupra deportărilor încă din prima zi și a pus capăt programului „Rămâneți în Mexic” și tuturor construcțiilor de frontieră.

Acum, federalii dețin în custodie un număr record de minori neînsoțiți (aproape 22.000) pentru că Biden a ordonat ca regulile de sănătate privind combaterea covid să nu fie aplicate și copiilor.

Între timp, Hamas și aliații săi au atacat Israelul, fără să-i lase altă opțiune decât să se apere. În plus, efortul echipei Biden de a restabili acordul nuclear cu Iranul a inspirat în mod clar teroriștii să înceapă să atace, chiar dacă asta va face Israelul mai puțin dispus să asculte eforturile Washingtonului de a obține un armistițiu.

Este uimitor cât de mult a reușit să transforme Biden din succes în dezastru Biden în nici măcar patru luni. Cu cozi la benzinării, încetinirea creșterii economice și creșterea inflației, America arată azi ca în era președintelui Jimmy Carter.

Există totuși o diferență: a fost nevoie de ani ca Jimmy Carter să producă dezastrele pe care acest președinte le-a făcut în doar cîteva luni.