Compania elveţiană Nycomed a anunţat că va prelua portofoliul format din 20 de branduri ale Sanofi-Aventis şi Zentiva pe pieţele din Europa Centrală şi de Est.

Înţelegerea va facilita majorarea cotei de piaţă a Nycomed mai ales în Republica Cehă şi Slovacia, dar şi în România, Ungaria, Estonia şi Bulgaria.

Potrivit producătorului elveţian, tranzacţia a primit deja aprobarea din partea Comisiei Europene şi a autorităţilor de reglementare din Cehia şi se va încheia, cel mai probabil, în luna septembrie.

Nici Nycomed, nici Sanofi-Aventis sau Zentiva nu au oferit detalii cu privire la tranzacţie.

Portofoliul de medicamente achiziţionat de compania elveţiană aduce anual o cifră de afaceri de 17 milioane de euro.

„Cele 20 de branduri vor completa portofoliul pe care deja îl deţinem în regiune. Mai ales în Republica Cehă şi în Slovacia, această achiziţie va întări poziţia companiei noastre”, a declarat Frank Rotmann, General Manager al Nycomed pentru Europa Centrală şi de Est.

Grupul francez Sanofi-Aventis a preluat 94% din capitalul producătorului ceh de medicamente Zentiva, la începutul acestui an.

Nycomed este unul dintre principalii jucători de pe piaţa farma mondială şi îşi desfăşoară activitatea în peste 100 de ţări.