Nycomed, in cadrul primei sale conferinte de presa din acest an, a dezvaluit reteta succesului: o companie sudata, de traditie, cu un colectiv tanar, entuziast si unit, care si-a propus, in ciuda oricaror vicisitudini si a contextului economic dificil,  sa dezvolte un portofoliu de produse de top, rod al bogatei experiente dobandite la nivel mondial.

Pornind de la Multi-Sanostol, Multi-Sanosvit si CaD3, atat de bine cunoscute, Nycomed si-a propus sa devina unul dintre cei mai importanti jucatori pe disputata piata a OTC-urilor din Romania. Primul pas a fost deja facut, prin achizitionarea de curand a 20 de produse  din portofoliul colosului Sanofi -Zentiva .

In cadrul conferintei de presa, Nycomed a anuntat si lansarea propriului brand, TOP CALM – linia de produse fara prescriptie medicala a companiei Nycomed .Primele din aceasta gama sunt TOP CALM Prel Red si TOP CALM Prel Blue, plasturi cu rol calmant, care folosesc sistemul inovator cu hidrogel HYDRONIQUE. Aceasta formula face ca plasturele sa fie mai usor de folosit, nu usuca pielea, asigurandu-se respiratia si hidratarea continua a acesteia.

NYCOMED PHARMA, companie fondata in 1874 de catre farmacistul Nyegaard, incepe din 1913 producerea de medicamente generice.

In 2007, Nycomed preia compania germana Altana Pharma, devenind astfel una dintre cele mai mari 25 de companii farmaceutice din lume.

Nycomed, lider in domeniul gastroenterologiei, prin produse originale pentru patologia stomacului, va lansa curand pe piata primul inhibitor de aciditate gastrica,inregistrat ca OTC. Astfel, pentru prima data, pacientii vor avea la dispozitie un antiacid gastric accesibil imediat, fara prescriptie medicala, Controloc-Control.

Totodata Nycomed isi propune sa devina curand si lider in domeniul produselor destinate afectiunilor respiratorii.

“Dorim sa ne dezvoltam pe toate planurile, incepand cu echipa noastra de profesionisti, aflata intr-o continua crestere si terminand cu dorinta de largire permanenta a portofoliului, cu noi si noi produse de top. Nu urmarim doar extinderea din punct de vedere geografic a companiei. Cautam sa cucerim mereu noi arii terapeutice, avem alaturi specialisti de marca, iar toata atentia noastra este indreptata catre…Maria Sa…PACIENTUL.” A declarat cu aceasta ocazie Lavinia Oprea, general manager Nycomed Pharma Romania.