"Practic, o abordare populistă, electorală a politicii salariale, fără o analiză în spate şi fără o dezbatere publică pe acest subiect, riscă din nou, aşa cum s-a mai întâmplat, să pună în pericol pentru Guvernul şi Parlamentul care vin, oricare ar fi, să adopte şi să aplice o politică a salarizării unitare, care să pună pe baze sănătoase întreg sistemul de salarizare", a spus Cioloş, referitor la legea de modificare a OUG 20 de către Parlament prin care s-au votat majorări salariale în Educaţie şi Sănătate.
Premierul a mai susţinut că pentru actualul Executiv este esenţială corectarea unor inechităţi din sistemul bugetar, care au rezultat tocmai în urma unor decizii luate înainte de alegeri.
"Dincolo de măririle ca atare, ceea ce pentru noi este esenţial este corectarea unor inechităţi care persistă în sistem de ani de zile şi care au fost adâncite tocmai datorită acestui mod de abordare a politicii salariale pe picior, înainte de alegeri, când se aruncă în ochii salariaţilor câteva procente de creşteri salariale. Unele dintre ele chiar nu s-au mai aplicat – ţineţi minte de salarizarea în Educaţie, (creştere – n.r.) cu 50% şi acolo s-a plusat, care dă mai mult şi nu s-a aplicat tocmai pentru că nu a fost această analiză responsabilă. Pentru mine, a guverna responsabil şi a guverna cu bun simţ înseamnă a ţine cont de toate lucrurile acestea şi a-ţi pune întrebările acestea înainte de a lua aceste decizii pentru a putea dovedi oamenilor că te gândeşti la ei şi nu te gândeşti doar la voturile pe care ei ţi le pot da într-un anumit context", a apreciat prim-ministrul. (Sursa: Agerpres)