Oamenii de știință avertizează cu privire la un nou pericol care amenință umanitatea. Potrivit acestora, este vorba despre o specie hibrid de porci radioactivi.
O nouă amenințare la adresa omenirii. Ce au descoperit cercetătorii
BBC informează că oamenii de știință au găsit un nou potențial pericol pentru omenire. Aceștia spus că au găsit o specie hibrid de porci radioactivi în zona în zona în care se afla centrala nucleară Fukushima.
Aceste detalii au fost descoperite după ce a fost efectuat un studiu despre modul în care viața animalelor sălbatice din zonă a fost afectată de dezastrul din 2011.
„Odată ce oamenii au plecat, mistreţul a preluat puterea”, a explicat Donovan Anderson, un cercetător de la Universitatea Fukushima din Japonia.
Cum au evoluat animalele
Studiul a putut să scoată la iveală efectele genetice care au avut loc asupra mistreților care trăiau în zona abandonată. Donovan Anderson arată, folosindu-se de probe ADN, că mistrețul s-a combinat cu porcii domestici care au fugit din fermele din zonă. În acest mod a aluat ființă o specie hibrid care locuiește acum în zonă.
Chiar dacă unele zone din Fukushima au fost redeschise oamenilor, au existat unele cazuri în care specia hibrid a atacat oamenii. În acest context, autorităţile au fost nevoite să trimită echipe de asasinare, pentru a elimina animalele.
Viitorul speciei
Chiar dacă avem tehnologia necesară, viitorul acestei specii este greu de prezis. Cu toate acestea, dacă această specie de porci ar avea inteligența de a lucra împreună, atunci ei ar putea să-și combine puterea.
În acest mod ar putea apărea ”o armată” a porcilor care ar putea să ocupe restul arhipelagului japonez şi posibil toată planeta, notează The Register.
Cu toate acestea, această variantă este puţin probabilă. Natura lor teritorială şi agresivitatea specifică nu îi îndeamnă să facă parte din grupuri mari şi să atace aşezările omeneşti.
Dezastrul de la centrala nucleară Fukushima a fost cauzat de cel mai mare cutremur care a lovit Japonia. Un val uriaş a inundat reactoarele nucleare şi zona afectată, la fel ca la Cernobîl, a fost abandonată.
Sursă foto: Dreamstime