Sursa citată subliniează ideea potrivit căreia comunitatea globală trebuie să facă mai mult pentru a combate foametea, sărăcia şi inegalitatea în contextul în care criza alimentară mondială se înrăutăţeşte în pandemie, informează Dpa, citată de Agerpres.
În prezent, aproximativ 820 de milioane de persoane suferă de foamete şi unul din şapte copii este subnutrit, a precizat ONG-ul înainte de celebrările de la New York pentru marcarea a 75 de ani de la crearea ONU.
În ceea ce privește obiectivul de a reduce decesele în rândul copiilor, acesta nu este abordat cu eforturi de durată, a declarat Marwin Meier, din partea World Vision Germania.
Numai în 2019, 5,2 milioane de copii au murit înainte să împlinească vârsta de cinci ani, din cauza foametei, pneumoniei, complicaţiilor la naştere, diareei sau malariei.
„Efectele secundare ale pandemiei de COVID-19 ne da şi mai mult înapoi”, a spus Meier, invocând suspendarea campaniilor de vaccinare, presiunea asupra sistemelor de sănătate şi întreruperile în programele de nutriţie pentru copii.
Progresele sunt în pericol
Totodată, acesta a mai precizat faptul că în prezent progresele obţinute cu mare greutate sunt acum în pericol.
Pandemia de coronavirus a aruncat în sărăcie un număr suplimentar de 150 de milioane de copii, conform UNICEF.
Numărul copiilor care trăiesc în familii sărace în ţări cu venituri mici şi medii ar putea creşte cu 15%, ajungând la 1,2 miliarde, a adăugat Fondul ONU pentru copii.
World Vision cere eforturi mai mari pentru a se combate cauzele profunde ale sărăciei, foametei şi inegalităţii şi pentru a se extinde sistemele de sănătate şi securitate socială, pentru a se îmbunătăţi accesul la educaţie şi pentru dezvoltarea unor sisteme agricole şi alimentare sustenabile.
Organizaţia caritabilă face apel de asemenea la egalitatea de gen şi la un comerţ echitabil, înaintea Adunării Generale a ONU care începe marţi.