Experiență cumplită pentru o româncă inoculată cu vaccinul produs de AstraZeneca. Aceasta a povestit la un post de televiziune că a avut nevoie de „resuscitare în adevăratul sens al cuvântului” la câteva ore după ce a fost vaccinată.
Beatrice Șerbănescu, balerină la Opera Națională a povestit că a trecut printr-o experiență cumplită după prima vaccinare anti-COVID cu AstraZeneca. Aceasta a mărturisit pentru Antena 3 că a avut nevoie chiar de resuscitare după vaccinare, în ciuda faptului că nu a fost vaccinată cu o doză din lotul cu probleme.
„La 28 de ore de la vaccin, am avut o reacție foarte urâtă! Cu pierderea conștienței aproape un minut, având pulsul 40. Noroc că soțul meu, care este medic, era acasă și mi-a făcut resuscitare în adevăratul sens al cuvântului.
Mi-am revenit destul de greu după ce m-am înnegrit.
În continuare nu am o stare foarte bună. Am avut de la vaccin cefalee, inapetență, stare de moleșeală…
Întrebarea este ce fac în acest caz. Pentru că îmi este frică să mai fac rapelul, și, cu toate acestea, am fost de acord și mi-am asumat vaccinarea. Adică sunt pro vaccin”, a povestit Beatrice Șerbănescu la Antena 3.
Acesta nu este convinsă dacă va merge să facă și rapelul după cele întâmplate la prima vaccinare.
„Nu sunt convinsă! Sincer! Eu am făcut și analize înainte de vaccin, sunt cu analizele la zi, nu am nicio boală cronică, sunt sănătoasă clinic. După reacție, nu știu ce să spun!”
OMS nu vede un motiv pentru a nu utiliza vaccinul de la AstraZeneca
Pe de altă parte, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat vineri că „nu există vreun motiv pentru a nu utiliza” vaccinul anti-COVD-19 de la AstraZeneca, după ce mai multe state europene au anunţat, din motive de precauţie, că au suspendat administrarea sa, informează AFP.
„Da, ar trebui să continuăm să utilizăm vaccinul de la AstraZeneca”, „nu există vreun motiv de a nu-l utiliza”, a declarat Margaret Harris, purtătoare de cuvânt a OMS, într-un briefing de presă la sediul din Geneva al organizaţiei.
Mai multe țări europene au suspendat vaccinarea cu AstraZeneca
Danemarca, Norvegia şi Islanda au anunţat joi că suspendă inocularea vaccinului de la AstraZeneca, invocând principiul „precauţiei”. Bulgaria le-a urmat vineri exemplul.
Agenţia daneză de sănătate, prima care a anunţat această decizie, a invocat prudenţa în faţa unor unor „cazuri grave de formare de cheaguri de sânge (trombi) la persoane care au fost vaccinate cu vaccinul anti-COVID-19 de la AstraZeneca”, chiar dacă „la ora actuală, nu putem trage concluzia existenţei unei legături între vaccin şi cheagurile de sânge”.
Austria anunţase luni că a încetat utilizarea unui lot de vaccinuri produse de laboratorul anglo-suedez, după decesul unei asistente medicale de 49 de ani din cauza unor ‘grave tulburări de coagulare’ la câteva zile după primirea vaccinului.
Laboratorul anglo-suedez şi guvernul de la Londra au reacţionat joi pentru a apăra un vaccin „sigur” şi „eficace”.