"Ne bucură extinderea acordului cu Fondul European de Investiţii şi pentru programul EaSI, dată fiind experienţa deja acumulată în anii anteriori pentru programele COSME şi PROGRESS Microfinance. Microîntreprinderile reprezintă un segment important pentru Libra Internet Bank şi ne dorim să dezvoltăm în continuare produse de finanţare şi garantare accesibile, în acord cu nevoile acestora", a declarat Emil Bituleanu.
Oficialul Libra Internet Bank a spus că fondurile sunt puse la dispoziţia băncii pentru doi ani, iar valoarea maximă a creditului poate ajunge la 25.000 de euro, contractat pe cel mult şase ani.
Potrivit sursei citate, acordul EaSI va facilita creşterea volumului de împrumuturi acordate solicitanţilor de către Libra Internet Bank, oferindu-le o serie de beneficii, precum rapiditate în analiză şi aprobarea dosarului. Programul EaSI va permite Libra Internet Bank să ofere şanse mai mari de accesare la finanţare pentru microîntreprinderi, atât pentru investiţii, cât şi pentru susţinerea activităţii curente. Programul EaSI este finanţat de Comisia Europenă şi gestionat de Fondul European de Investiţii, potrivit Agerpres.
"Libra Internet Bank este unul dintre partenerii noştri de încredere şi mă bucur să anunţ noul acord de garantare EaSI pentru microîntreprinderile din România. Acest acord vine în completarea celor semnate anul trecut în beneficiul întreprinderilor româneşti care nu dispun de suficiente garanţii colaterale pentru a avea acces la microfinanţare", a declarat Cristina Dumitrescu, microfinance manager – Fondul European de Investiţii.
Fondul European de Investiţii (FEI) este parte a grupului Băncii Europene de Investiţii. Libra Internet Bank are în prezent o reţea de 46 de sucursale şi se adresează cu preponderenţă segmentelor de clienţi IMM, Corporate, Profesii Liberale şi Agricultură.
Programul UE pentru ocuparea forţei de muncă şi inovare socială (EaSI) este un instrument de finanţare la nivelul UE menit să promoveze crearea unui număr cât mai mare de locuri de muncă de calitate şi durabile, să garanteze o protecţie socială adecvată, să lupte împotriva excluziunii sociale şi a sărăciei şi să îmbunătăţească condiţiile de muncă.