Firma își descrie conceptul „Dogen City” ca fiind un răspuns la schimbările climatice și la creșterea populației. Aceasta japoneză speră că ideea va fi urmărită de o echipă formată din reprezentanți ai industriei, ai mediului academic și ai guvernului.

Bazele orașului plutitor sunt puse în orașul Hamamatsu, un port situat la aproximativ 200 km sud-vest de Tokyo, conform Global Construction Review.

Firma japoneză își dezvăluie planul pentru un oraș plutitor

Compania N-Ark a colaborat în această locație cu administrația orașului, cu Asociația Cooperativă de Pescuit Hamana și cu grupul de construcții Shimizu pentru a demonstra tehnologiile plutitoare.

Acest efort va culmina cu o demonstrație de „ocean verde”, care va fi construită împreună cu expoziția de flori de pe lacul Hamana din martie anul viitor.

Firma susține că efectul schimbărilor climatice necesită dezvoltarea oceanului ca o nouă zonă economică. Pentru a face acest lucru, este necesară crearea a trei industrii:

  • un „oraș maritim cu funcții de adaptare la schimbările climatice”;
  • o „constelație” de centre de date subacvatice;
  • o industrie turistică care „conectează spațiul, marea și pământul”.

Elementul Dogen City al acestei triade ar avea o formă circulară, cu o circumferință de aproximativ 4 km. Acest lucru ar oferi suficient spațiu pentru a găzdui aproximativ 10.000 de persoane. Plutitoarele ar fi balastate de centre de date care ar rula sistemul de operare al orașului și ar îndeplini sarcini de mare valoare, cum ar fi analiza datelor medicale și cercetarea farmaceutică.

Inelele interioare ar fi relativ adăpostite și ar oferi elementele obișnuite ale unui oraș terestru, cum ar fi școli, parcuri, hoteluri și birouri.

Infrastructura orașului ar fi capabilă să producă 2 milioane de litri de apă potabilă

În total, infrastructura orașului ar fi capabilă să producă 2 milioane de litri de apă potabilă, 7.000 de tone de alimente și suficiente panouri solare pentru a alimenta sistemele și fermele de servere ale orașului.

N-Ark descrie conceptul ca fiind un „oraș medical pe mare”. Computerele sale vor analiza genomul, sângele și performanțele corporale ale rezidenților pentru a „evalua cu precizie starea de sănătate a indivizilor și pentru a primi îngrijiri medicale de ultimă generație, cum ar fi chirurgia robotică la distanță”.

Compania din Japonia nu a oferit niciun cost sau calendar pentru orașul plutitor, deși a precizat că speră ca acesta să fie construit până în 2030.