Viceprimarul municipiului Baia Mare, Dumitru Matei, a declarat, marţi, că firma americană a închiriat un spaţiu de producţie pe platforma industrială Ramira pâna la finalizarea halelor de producţie.

“Compania TRW Automotive Safety Systems a închiriat un spaţiu de producţie la firma Ramira destinat pregătirii angajaţilor în vederea viitoarei investiţii. O parte dintre viitori lucrători sunt pregătiţi în oraşul Marghita ( jud. Bihor), iar din luna ianuarie a anului viitor vor începe să producă primele volane. Firma estimează să aibă 700 de angajaţi”, a spus Dumitru Matei.

Primăria municipiului Baia Mare urmează să pună la dispoziţia companiei americane terenul şi halele de producţie dotate cu toate utilităţile publice necesare. Hala va fi construită pe fostul Poligon auto pe o suprafaţă de 2,2 hectare. Constructorii ar putea termina ridicarea halei de producţie în cel puţin două luni de zile.

TRW Automotive este prezentă în 26 de ţări şi are 60.000 de angajaţi în 185 de unităţi. Compania produce, printre altele, sisteme de asistenta a şoferului, sisteme de frânare şi direcţie, suspensii, centuri de siguranţă şi airbag-uri, electronice şi componente pentru motoare.

Grupul este prezent în România din anul 2014 şi are în prezent peste 3.000 de angajaţi în mai multe locaţii precum Timişoara, Oraviţa, Lupeni, Reşita si Deta, potrivit hotnews.ro.

Fabrica din Timişoara produce volane şi module de airbag şi numără peste 1.700 angajaţi. Produsele sunt livrate către producători auto de calibru mondial, cum ar fi Mercedes-Benz, BMW, Volkswagen, Porsche, Fiat, Renault şi alţii. Pe plan mondial TRW are vânzări anuale de peste 16 miliarde dolari.

Sursa: Agerpres