O companie-gigant pune lacătul pe ușă. 1.200 de magazine vor dispărea complet

lacat faliment inchidere fabrica

SURSA FOTO: Dreamstime

Un mare lanț de farmacii închide 1.200 de locații din toată țara. Walgreens, unul dintre cele mai mari lanțuri de farmacii din Statele Unite, a anunțat că va închide 1.200 de magazine din toată țara.

Se închid tot mai multe farmacii în SUA. Anunțate în timpul publicării raportului de venituri, închiderile vor avea loc în următorii trei ani, 500 având loc în anul fiscal 2025.

Orașele în care vor fi închise nu au fost precizate, dar toate locațiile au fost considerate „neprofitabile”, informează CBS.

”În anul fiscal 2025, ne concentrăm pe stabilizarea farmaciei prin vânzarea cu amănuntul, controlând costurile de operare, îmbunătățind fluxul de numerar și continuând să abordăm modele de rambursare pentru a sprijini distribuirea și a păstra accesul pacienților și în viitor”, a declarat Tim Wentworth, director executiv la Walgreens Boots Alliance.

Walgreens pune lacătul pe 1.200 de farmacii. De ce a fost luată această decizie

„Anul fiscal 2025 va fi un an important, pe măsură ce avansăm cu strategia de a stimula vânzările. Această schimbare va necesita timp, dar suntem încrezători că va aduce beneficii financiare și de consum semnificative pe termen lung”, a adăugat el.

Walgreens Boots Alliance intenționează să închidă 1.200 de magazine în următorii trei ani, pe fondul ratelor scăzute de cumpărare a medicamentelor și a cheltuielilor mai mici ale consumatorilor.

Farmaciile – atât locații independente, cât și lanțuri de vânzare cu amănuntul – se închid în toată țara, pe fondul problemelor pe care le au mai ales asigurații la Medicaid.

SURSA FOTO: Dreamstime

La fel ca și concurenții săi, Walgreens resimte impactul, după ce milioane de americani și-au pierdut asigurarea de sănătate încă de la sfârșitul pandemiei, care a garantat acoperirea Medicaid.

După ce înscrierile la Medicaid au crescut în timpul pandemiei, milioane de oameni au fost mutați din programul de îngrijire a sănătății pentru americanii cu venituri mici, a declarat Rick Gates, șeful companiei, remarcând o dinamică „în care oamenii nu au mai știut ce să aleagă”.

Americanii dau o avere pe medicamente

Conform unui nou studiu Gallup și West Health, americanii cheltuiesc mai mulți bani pe îngrijirea sănătății pe cap de locuitor decât oamenii din orice altă națiune dezvoltată. Totuși, aproape jumătate dintre aceștia spun că s-au chinuit recent să plătească tratamentele medicale sau medicamentele prescrise.

Aproximativ 45% dintre americanii intervievați au declarat că au fost nevoiți să renunțe la tratament sau la medicamente. În unele cazuri, a fost vorba despre costuri, în altele s-a regăsit problema lipsei unui acces facil.

Aproximativ 8% au declarat că nu ar avea acces la îngrijire la prețuri accesibile dacă ar avea nevoie de ea astăzi.

55% dintre americanii intervievați sunt „siguri de costuri”. Acest lucru înseamnă că își pot permite îngrijire și medicamente.

Acest procent este în scădere față de cei 61% care se încadrau în această categorie în 2022, potrivit studiului. Tot mai mulți oameni se luptă cu costurile asistenței medicale, parțial din cauza inflației mai mari. La aceasta se adaugă și tendința pe termen lung către planuri de asigurare cu francize mai mari și acoperire mai puțin cuprinzătoare