Administraţia Vladimir Putin a transmis, miercuri, 23 martie, că Statele Unite ale Americii periclitează negocierile de pace cu Ucraina privind oprirea confruntărilor militare. „Mulţi ar vrea să facă astfel încât negocierile să fie în impas”, susține Rusia.
SUA nu vrea să fie pace-n Europa? Rusia: Nu este profitabil pentru americani ca procesul de negocieri să se termine rapid
„Negocierile sunt dificile, partea ucraineană îşi schimbă constant poziţia. Este dificil să scăpăm de impresia că ucrainenii sunt ţinuţi de mână de colegii noştri americani. Americanii pornesc de la principiul că nu este profitabil pentru ei ca procesul de negocieri să se termine rapid.
Mulţi ar vrea să facă astfel încât negocierile să fie în impas”, a spus ministrul de Externe din Rusia, Serghie Lavrov, susținând că Polonia și alte țări europene urmăresc să pericliteze negocierile de pace, relatează Le Figaro.
Serghei Lavrov susține că Statele Unite ale Americii urmăresc să distrugă Rusia prin sancțiunile economice impuse întrucât e considerată „un obstacol” din „noua ordine mondială unipolară sub dominaţie americană”. Acesta a adăugat că Statele Unite ale Americii urmărescă să continue războiul din Europa de Est, potrivit RIA Novosti.
Ucraina solicită urgent ajutor Occidentului! Nu poate câștiga singură războiul cu Rusia
Reamintim că marți, 22 martie, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus că negocierile de pace cu Rusia continuă să fie „dificile”, a transmis CNN.
Andrii Iermak, şeful de cabinet al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a solicitat urgent Occidentului să livreze arme ofensive Ucrainei.
„Forţele noastre şi cetăţenii noştri rezistă cu un curaj supraomenesc, însă un război nu poate fi câştigat fără arme ofensive, fără rachete cu rază medie de acţiune, care pot fi un mijloc de disuasiune”, a spus Andrii Iermak, într-o înregistrare video de pe Telegram, informează AFP.
„Fără un program de tip ‘Lend-Lease’, nu ne putem apăra”, a adăugat Andrii Iermak, referindu-se la programul de armament pus folosit de SUA la începutul celui de-Al Doilea Război Mondial pentru a ajuta țările aliate.
„Este imposibil să te aperi eficient vreme îndelungată fără un sistem de apărare aeriană fiabil, capabil să doboare rachete inamice cu rază lungă de acţiune. Ele (armele ofensive) nu ni se dau. După cum nu ni se dau avioane.”, a adăugat Andrii Iermak,
„Această teamă de escaladare este de înţeles, însă ea nu va ajuta”, a declarat acesta, referindu-se la Occident, care nu vrea să intervină militar în războiul din Ucraina, fiind îngrijorat de extinderea agresiunilor militare ruse.