Un studiu realizat în Danemarca care a fost publicat marți arată că o dietă pe bază de grăsimi ajută la scădea în greutate, la reducerea grăsimii din ficat, dar și la reglarea glicemiei.
Studiul a fost cel mai complex, în ceea ce privește dietele cu carbohidrați puțini și alimente cu conținut ridicat de grăsimi, conform Euractiv. Cercetarea a fost realizată în Danemarca și a durat șase luni de zile, timp în care participanții au consumat doar anumite alimente.
Conform rezultatelor, o dietă cu carbohidrați puțini și grăsime sănătoasă este de mare ajutor în cazul celor care se confruntă cu probleme la nivelul ficatului. Menționăm faptul că ficatul gras afectează peste 25% din populația globală și peste jumătate din oamenii care suferă de diabetul de tip 2.
Dieta bogată în grăsimi reduce riscul la diabet
Camilla Dalby Hansen, asistentă de cercetare la Facultatea din Danemarca, susține că o persoană care are un ficat gras va fi mult mai sănătoasă dacă va mânca grăsimi. „Dacă ai ficatul gras, vei fi mai sănătos dacă vei mânca grăsimi”, declara Camilla Dalby Hansen, asistentă de cercetare la Facultatea din Danemarca, ca parte a prezentării rezultatelor studiului la Congresul Internațional despre Ficat, din Londra.
Referitor la participanții din cadrul studiului, aceștia au consumat câte calorii și-au dorit, iar rezultatele au fost unele complet neașteptate. Mai exact, aceștia au ajuns să piardă în jur de 6% din greutate. În tot acest timp, grăsimea din ficat s-a redus semnificativ și de asemenea, s-a redus și riscul de a face diabet.
Ce alimente conține dieta bogată în grăsimi?
În ceea ce privește alimentele care au fost consumate în cadrul studiului, dieta care este bogată în grăsimi are la bază avocado, dar și ulei de măsline. De asemenea, participanții la studiu au consumat și nuci și semințe, precum caju, sau nuci de macadamia, dar și brânză și alte produse sănătoase.
Autorii studiului au subliniat faptul că, în urma analizării datelor, un sfert de litru de măsline consumat zilnic reduce riscul la diabet și este esențial pentru a elimina în mod sănătos kilogramele nedorite.
Trebuie menționat faptul că, în cadrul studiului, alimentele precum cartofii, pâinea, orezul, dar și pastele au fost excluse complet din dietă.