Cercetătorii au descoperit că a consuma o cantitate mai mare de alimente din ghidul alimentar australian a redus durerea, în special la femei.

Aceste studii au arătat că o dietă bună poate ameliora durerea cronică, indiferent de greutate.

Durerea cronică afectează 30% din populația lumii. Aproape 20% (1,6 milioane) dintre australieni au dureri cronice.

Durerea cronică este mai frecventă la femei și la persoanele obeze

Sue Ward, cercetător doctor în cadrul UniSA, a declarat că studiul dezvăluie modul în care alimentele ajută la controlul și tratarea durerii cronice.

„Este cunoscut faptul că o alimentație sănătoasă este sănătoasă. Dar știind că modificările alimentare pot reduce durerea cronică ar putea să vă îmbunătățească viața”, spune Ward.

„Studiul nostru a constatat că dacă mâncăm mai multe legume, fructe, cereale, carne slabă, lactate și înlocuitori se reduce durerea, indiferent de greutatea corporală.”

Acest lucru contează, deoarece obezitatea este un factor de risc pentru durerea cronică.

„Știind că alegerile alimentare și calitatea generală a dietei unei persoane nu numai că va face o persoană mai sănătoasă, dar, de asemenea, va ajuta la reducerea nivelului de durere, este extrem de valoros.”

Calitatea dietei pare să afecteze durerea în mod diferit la bărbați și femei

„O dietă mai bună a redus durerea și a îmbunătățit funcția fizică la femei. La bărbați a avut mai puțin efect”, scrie Ward.

Calitățile antiinflamatorii și antioxidante ale grupurilor de alimente de bază mai sănătoase pot ameliora durerea, dar nu știm dacă calitatea inferioară a dietei cauzează durere sau dacă durerea cauzează calitatea slabă a dietei.

„O dietă nutritivă îmbunătățește sănătatea, bunăstarea și gestionarea durerii. Îngrijirea personalizată a durerii este importantă, dar o dietă sănătoasă este accesibilă și eficientă”, scrie medicalxpress