O firmă cu un singur angajat şi al cărei nume apare în dosarul de evaziune de 35 de milioane de euro, în care sunt cercetaţi fostul angajat SGG Marcel Păvăleanu şi Răzvan Alexe, a câştigat un contract de lucrări la SJU Ploieşti în valoare de 2,4 milioane lei, la care a renunţat însă după câteva luni.
Societatea S&S Wizard Advertisng SRL din Ploieşti, firmă care are ca obiect de activitate "activităţi ale agenţiilor de publicitate" şi care, potrivit datelor publice de pe site-ul Ministerului Finanţelor, are un singur angajat, a câştigat anul acesta licitaţia pentru renovarea secţiei de oftalmologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, fiind vorba despre un contract în valoare de 2,4 milioane de lei finanţat din fonduri de la Consiliul Judeţean Prahova.
La începutul lunii iulie a acestui an, Consiliul Judeţean Prahova anunţa că secţia de oftalmologie, care funcţiona într-o clădire monument istoric, construită în 1924, se mută într-o altă locaţie a Spitalului de Urgenţă Ploieşti, întrucât încep lucrările de renovare a secţiei respective.
"Costă 2,4 milioane (de lei – n.r.). Anul ăsta sunt alocaţi până acuma 700.000, avem în fondul de rezervă suficienţi bani şi dacă firma care a câştigat e serioasă şi elegantă poate s-o termine la anul, la 1 mai. (…) A mers în linie licitaţia, deci vom începe în 20 iulie şi eu zic că la anul în 30 mai, cel târziu, e gata şi va fi inaugurată la cele mai înalte standarde", declara, la începutul lunii iulie, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma.
Câteva săptămâni mai târziu, firma care câştigat licitaţia notifica Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, care era beneficiarul lucrării, că renunţă la contract. La acel moment, firma începuse doar decopertarea clădirii care urma să fie reabilitată şi renovată.
Managerul SJU Ploieşti, Adrian Strâmbeanu, a trimis, sâmbătă, o declaraţie de presă în care arată că firma S&S Wizard Advertisng a câştigat contractul pentru renovarea secţiei de oftalmologie "conform legii achiziţiilor publice, documentaţia necesară fiind afişată pe SEAP".
"Subliniez că societatea nu a facturat către Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti niciun ban, nici măcar sume în virtutea lucrărilor pe care le executase până la momentul renunţării la contract. Cu alte cuvinte, din conturile unităţii noastre nu a plecat niciun leu către aceasta societate, în cuantumul lucrărilor aferente secţiei de oftalmologie", a afirmat managerul SJU Ploieşti.
După primirea notificării de renunţare la contract, Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti a declanşat o nouă procedură de achiziţie pentru lucrări de reparaţii capitale la fosta secţie de oftalmologie, procedura de achiziţie fiind, în acest moment, în derulare, a mai arătat Strâmbeanu.
Conform unor surse judiciare, numele SC S&S Wizard Advertisng SRL apare în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani cu un prejudiciu adus bugetului de stat în valoare de 35 de milioane de euro, în care a fost arestat preventiv fostul angajat al Secretariatului General al Guvernului Marcel Păvăleanu, preşedinte al organizaţiei PSD Plopeni din judeţul Prahova, şi în care este inculpat Răzvan Alexe, arestat şi el preventiv într-un alt dosar, instrumentat de DNA, în care este acuzat de trafic de influenţă în formă continuată, procurorii reţinând că el a primit peste 5 milioane de lei de la un om de afaceri a cărei firmă are contracte cu CJ Prahova, Alexe pretinzând că are influenţă pe lângă preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma.
Sursele judiciare citate au declarat că S&S Wizard Advertisng SRL este una dintre firmele controlate de Alexe, din care acesta ar fi scos bani prin intermediul unor interpuşi.
Conform datelor de pe portalul Ministerului Finanţelor Publice, anul trecut S&S Wizard Advertisng a avut o cifră de afaceri netă de 33.0689.09 lei şi a înregistrat pierderi de 8.043.036 lei.
O comisie de control a Ministerului Sănătăţii a ajuns, miercuri, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Ploieşti, pentru a face verificări după ce chirurgul Dan Oprea a acuzat lipsa de implicare a autorităţilor, lipsa dotărilor şi mai ales a medicamentelor.
Ancheta a fost declanşată după ce chirurgul Dan Oprea a acuzat lipsa de implicare a autorităţilor, lipsa dotărilor şi mai ales a medicamentelor, spunând că Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti este "umilit, abandonat de toţi" şi că, deşi în spital s-au abordat tehnici chirurgicale de nivel universitar, la nivelul unităţii sanitare nu se alocă fonduri, bisturiele electrice de unică folosinţă sunt folosite "de zeci de ori", iar alte dotări sunt "de pe vremea lui Pazvante".
SJU Ploieşti este administrat de CJ Prahova.
SURSA: Mediafax