Actionar al unei companii de telecomunicatii, Alin Caraman a pus bazele evenTTeam, companie specializata in organizarea de petreceri. „Compania evenTTeam ocupa o veriga lipsa de pe piata romaneasca, cea a firmelor specializate in organizarea, in cele mai mici detalii, de petreceri”, spune directorul Alin Caraman. Clientii, pentru care compania evenTTeam a organizat astfel de evenimente, fac parte din diverse domenii – sport, muzica sau sunt oameni de afaceri. Directorul evenTTeam spune ca persoanele care au apelat la serviciile oferite de firma sa sunt clienti care nu au timpul necesar pentru organizarea unui eveniment. „Numele clientilor nostri si sumele investite de acestia pentru diversele petreceri pe care le-am organizat pentru ei sunt confidentiale, si asta pentru ca evenTTeam incheie o conventie in acest sens cu ei”, explica directorul companiei.
Alin Caraman, cel care a pus bazele companiei evenTTeam, spune ca ar trebui sa se formeze o piata in Romania pentru a exista o reala concurenta in acest domeniu. „Investitiile pentru demararea unei astfel de activitati sunt minime. evenTTeam a plecat la drum cu o investitie ce a reprezentat salariile angajatilor, chiria pentru spatiul in care ne desfasuram activitatea si materialele de prezentare pe care le punem la dispozitie clientilor”, afirma Alin Caraman.
Costurile sunt intre doua si zece mii dolari
Firma ofera consultanta, propune locatii potrivite pentru orice fel de petrecere, decoratiuni, divertisment, muzica, transport cu limuzina sau cu trasura, jocuri de artificii, aranjamente florale si de baloane, torturi personalizate, efecte de lumini, poze, inregistratea evenimentului pe caseta video. Pentru siguranta invitatilor este coordonata o echipa de paza si protectie. Costurile unei astfel de petreceri, in functie de pretentiile clientului si de numarul de invitati, se situeaza intre 2.000 si 10.000 de dolari (100 de persoane).
Echipa lui Alin Caraman ofera clientilor atat servicii complete, cat si servicii detaliate. In cazul serviciilor complete, evenTTeam organizeaza in cele mai mici detalii receptii, conferinte, cocktail-uri, lansari de firme si produse, aniversari jubiliare, petreceri festive ca cele de Craciun, Anul Nou, Pasti si chiar si petreceri tematice – baluri mascate, Halloween, Valentine’s Day. De asemenea, echipa condusa de Alin Caraman organizeaza petreceri private, oferta fiind valabila si pentru campaniile electorale.
Directorul companiei spune ca cel mai important lucru in afacerea pe care o conduce il reprezinta faptul ca evenTTeam nu percepe comision, profitul fiind realizat din disconturile negociate cu furnizorii de servicii.
Toate detaliile unei petreceri sunt puse la punct de cei zece oameni din echipa evenTTeam, alaturi de furnizorii alesi special, in functie de seriozitatea si de calitatea serviciilor lor. „In cazul in care serviciile respectivului furnizor sunt de calitate, insa lipsesc cateva elemente cerute de clienti, noi ii sfatuim sa se ocupe de acest aspect pentru a fi competitivi.
Directorul evenTTeam este de parere ca organizarea unui eveniment de dimensiuni grandioase, petreceri cu peste 300 de invitati, presupune implicare si control permanent. „Echipa organizatorica este prezenta pe tot parcursul evenimentului.In plus, party planningul evenimentului este bine pus la punct cu patru-sase saptamani inainte. La fiecare doua saptamani echipa revine asupra planului pentru eventuale modificari sau adaugiri”, conchide Alin Caraman.     

Planul organizarii petrecerii
4-6 saptamani inainte
· alegerea unei teme de petrecere si a serviciilor aferente acesteia;
· intocmirea unei liste cu serviciile necesare, bugetul;
· stabilirea listei de invitati (numar de persoane);
· alegerea unui program (aproximativ) al activitatilor in cadrul evenimentului;
· prezentarea locatiilor.
2-3 saptamani inainte
· confirmarea cu privire la data si ora exacta;
· alegerea locatiei;
· acordul asupra meniului;
· alegerea elementelor de decoratiuni interioare (baloane, flori, artificii, lumini) si a obiectelor personalizate;
· acordul dvs. asupra programului si activitatilor din timpul petrecerii;
· alegerea momentului surpriza;
1-2 saptamani inainte
· comandarea tortului;
· alegerea unui operator de imagine, a unui fotograf si a unui DJ consacrat sau specializat;
· stabilirea unui proiect de promovare a evenimentului.
2-3 zile inainte
· intocmirea listei finale de invitati participanti la eveniment;
· repetitie finala.
1 zi inainte
· aranjarea decoratiunilor interioare;
· verificarea minutioasa a tuturor detaliilor.
Ziua cea mare
· pregatirea meniului; aranjarea si decorarea;
· petrecerea.