O mare companie a anunțat chiar acum. Tocmai a decis să depună cererea de insolvență

insolvenţă

SURSĂ FOTO: Dreamstime

FTI Group, al treilea turoperator european, se află într-o situație dificilă. Firma germană a depus luni, 3 iunie, cererea de intrare în insolvenţă la un tribunal regional din Munchen. În momentul de față, face eforturi intense pentru a garanta că sejururile începute vor putea fi încheiate.

FTI Group face eforturi intense pentru a garanta că sejururile începute vor putea fi încheiate, conform AFP. Firma germană are aproximativ 11.000 de angajaţi la nivel mondial.

Insolvenţa a devenit inevitabilă pentru FTI Group

Firma oferă sejururi în peste 40 de destinaţii din întreaga lume, inclusiv prin cele 10.000 de agenţii partenere din Germania.

În exerciţiul financiar 2022/23, FTI a raportat vânzări anuale de aproximativ 4,1 miliarde de euro.

Grupul a explicat că nivelul rezervărilor a rămas cu mult sub aşteptări, în ciuda ofertei de preluare lansată în luna aprilie de un consorţiu de investitori.

În paralel, furnizorii au cerut plata anticipată. Acest lucru a antrenat o nevoie crescută de lichidităţi care nu a putut fi acoperită.

În acest context, insolvenţa a devenit inevitabilă, a precizat al treilea touroperator european după liderii TUI şi Der Touristik.

„Vor fi întreprinse eforturi susţinute pentru a garanta că sejururile începute se vor putea termina aşa cum era programat”, se arată într-un comunicat al grupului FTI.

SURSA FOTO: Pexels

Compania va fii nevoită fie să anuleze fie să finalizeze doar parţial toate călătoriile începând cu data de 4 iunie

În schimb, compania va fii nevoită fie să anuleze fie să finalizeze doar parţial toate călătoriile începând cu data de 4 iunie. Acest lucru ar putea afecta mii de călători la începutul sezonului estival.

Potrivit sursei menționate, viitorul FTI părea asigurat după ce firma a primit ajutoare publice în valoare de aproximativ 600 de milioane de euro în timpul crizei Covid.

Ulterior, un consorţiu de investitor condus de fondul american Certares a anunţat în luna aprilie că vrea să preia FTI pentru un euro şi să injecteze 125 milioane de euro pentru recapitalizarea firmei.

Autoritatea germană din domeniul competiţiei nu şi-a dat încă acordul pentru această tranzacţie. Chiar și așa, guvernul de la Berlin nu a dorit să acorde noi ajutoare financiare pentru FTI în cursul negocierilor. Amintim că acestea s-au derulat în ultimele zile.

Ministerul german al Economiei a calificat insolvenţa drept un eveniment „tragic”. Chiar și așa, a adăugat că nu poate oferi noi ajutoare.

Pentru despăgubirea clienţilor FTI, va fi pus în funcţiune un fond de protejare a călătorilor.

Acesta a fost creat de sectorul turismului în anul 2021 după falimentul turoperatorului britanic Thomas Cook şi a subsidiarei sale germane.