O mare companie dă afară pe bandă rulantă! E prezentă și în România. Mii de oameni rămân fără loc de muncă

Un important producător francez, care are fabrici și în România, a anunțat că va reduce până la 2.300 de locuri de muncă pe parcursul a trei ani. Reducerea de locuri de muncă face parte dintr-un nou plan de simplificare și competitivitate.

Producătorul francez de anvelope Michelin anunță ca va renunța la 2.300 de locuri de muncă, echivalentul a aproape două procente din forța de muncă globală. Trebuie menționat că producătorul de anvelope are peste 127 de mii de angajați în întreaga lume.

Planul se va baza pe negocierea unui acord-cadru pe trei ani care nu va presupune disponibilizări, a spus grupul într-un comunicat. „Planul nu se bazează pe închideri de uzine”, a adăugat compania.

Producătorul francez menționează că măsurile vor afecta până la 1.100 de posturi în birouri și 1.200 de locuri de muncă în fabrici, subliniind că aproape 60% din reducerile de locuri de muncă se vor baza pe scheme voluntare de pensionare anticipată.

În România Michelin are trei fabrici – Florești Anvelope, Zalău Anvelope, Zalău Cord – și o rețea de distribuție. Din 2014, România a devenit centrul de coordonare al noii zone comerciale din Europa Centrala și de Sud: Albania, Bosnia Herțegovina, Bulgaria, Cipru, Croația, Grecia, Macedonia, Muntenegru, Serbia, Slovenia și Ungaria.

Producția de la Zalău a fost întreruptă din cauza pandemiei de coronavirus dar a fost reluată în luna aprilie.

„Din data de 21 aprilie, activitatea de producţie de la Zalău Anvelope este reluată progresiv. Măsurile sanitare necesare au fost implementate, conform cu legislaţia în vigoare şi cu reglementările interne, prioritatea noastră fiind să protejăm sănătatea şi siguranţa angajaţilor noştri”, au declarat atunci oficialii Michelin.

Totuși, Michelin vrea să extindă centrul de servicii de la Bucureşti

Birourile Michelin Corporate & Business Services, divizia responsabilă de centrele de servicii ale grupului francez vor continua recrutările şi în 2021, după ce au ajuns în prezent la 750 de oameni. Activitatea a început în urmă cu şapte ani, interval în care a pornit de la 50 de angajaţi, iar în fiecare an a preluat noi servicii.

„Au existat recrutări în 2020. O parte dintre ele au adresat posturi rămase vacante (…). Am mai recrutat şi pentru poziţii noi, care au răspuns unor noi nevoi (nevoia de automatizare sau de progres/optimizare a proceselor, de exemplu)“, a spus Simona Stavrositu, Director Michelin Corporate & Business Services, Bucureşti.