O mare companie vine în România. Vestea cea mare a venit chiar acum
Așadar, un comunicat al Primăriei Iaşi arată că reprezentanții firmei finlandeze au afirmat că Tietoevry intenționează să deschidă o subsidiară în România. Totodată, primarul Mihai Chirica a subliniat că municipiul său prezintă un interes deosebit pentru compania finlandeză.
De asemenea, șeful municipalității ieșene a afirmat că a prezentat atuurile Iaşiului pentru potenţialii investitori, fiind invocate calitatea forţei de muncă, nivelul vieţii social-culturale şi a serviciilor de sănătate.
„Orice actor economic care doreşte să aleagă oraşul nostru ca destinaţie a unei investiţii generatoare de locuri de muncă este binevenit şi va găsi în primăria municipiului Iaşi un partener onest”, a declarat primarul Mihai Chirica.
În perioada imediat următoare, Tietoevry va aduna informaţii referitoare la oferta de birouri de categoria A, precum şi la resursa umană de specialitate din oraş. Trebuie menționat că Tietoevry numără peste 24.000 de angajaţi IT în întreaga lume, oferind servicii de design, cloud, date şi inginerie software.
Compania deserveşte clienţi din peste 90 de ţări, iar cifra de afaceri anuală a Tietoevry este de aproximativ trei miliarde euro. Acţiunile companiei sunt listate la bursa NASDAQ din Helsinki şi Stockholm, precum şi la Oslo Børs.
Țara noastră pierde la capitolul digitalizare
În altă ordine de idei, amintim că România este mult în urmă în ceea ce privește tendinţele digitale, însă soluţia eficientă ar fi investiţiile în sistemul de educație, astfel încât antreprenorii români să realizeze ce avantaje le pot aduce aceste investiții în ceea ce priveşte prelucrarea datelor.
„De fiecare dată afişăm problemele pe care le avem – şi este firesc să fie aşa – şi găsim să le rezolvăm cu aceleaşi idei de soluţii cu care nu am reuşit să le rezolvăm în ultima perioadă. Cred că ar trebui să schimbăm modalitatea de abordare a acestor probleme.
Cea mai mare revoluţie ar fi să ne gândim mai mult la oameni, că ei sunt cei care să genereze aceste reforme care să schimbe lucruri, atât în fiscal, în IMM-uri, în toate domeniile. Iar marea noastră problemă este că nu avem aceşti lideri care să se implice. O spun şi din implicarea mea în mediul asociativ, unde foarte greu găsesc oameni care să se implice în această servire a comunităţii”, a explicat Călin Ile, președintele actual al Federaţiei Hotelierilor din România.