O nouă armă în lupta anti-COVID! Rusia produce un al treilea vaccin
CoviVac va fi al treilea vaccin rusesc anti-COVID, după Sputnik V, cel mai cunoscut ser produs de către Rusia. Este demn de menționat și că Moscova a aprobat pentru utilizare de urgenţă un alt vaccin, numit EpiVacCorona.
„Al treilea vaccin rusesc va fi introdus pe piaţă şi va ajunge în regiunile ruse în zilele următoare”, a declarat Ministerul rus al Învăţământului Superior şi Ştiinţei, într-un comunicat citat de către reuters.com
Vor fi produse până la 10 milioane de doze de vaccin CoviVac pe an
Centrul Chumakov intenţionează să producă până la 10 milioane de doze de vaccin CoviVac pe an, a mai spus ministerul.
Ministrul rus al Ştiinţei, Valeri Falkov, a afirmat la rândul său că studiile clinice de fază 3 finală asupra acestui vaccin anti-COVID au început, a raportat agenţia de ştiri Interfax.
Directorul Centrului Chumakov a declarat că aceste studii vor fi finalizate în termen de jumătate de an, precizează agenţia de ştiri rusă.
Germania susține vaccinul rusesc
Cancelarul german Angela Merkel a declarat săptămâna trecută că este pregătită să comande vaccinul rusesc anti-Covid Sputnik V pentru Germania. Aceasta așteaptă doar ca vaccinul rusesc, Sputnik V, să fie autorizat de către Agenţia Europeană pentru Medicamente, Anunţul vine în timp ce Angela Merkel este criticată aspru pentru încetinirea campaniei de vaccinare în Germania.
„În ceea ce priveşte vaccinul rusesc, consider că orice vaccin autorizat de Agenţia Europeană pentru Medicamente ar trebui utilizat în UE”, a declarat Angela Merkel, în cadrul unei conferinţe de presă la Berlin. În acest caz, ”aş prefera o comandă din partea UE”, dar ”dacă acest lucru nu intervine (…) atunci Germania ar trebui să acţioneze pentru ea însăşi şi asta vom face”, a adăugat ea.
Totodată, cancelarul german a declarat că este gata să fie vaccinată cu AstraZeneca, în pofida faptului că vaccinarea a fost suspendată pentru câteva zile din cauza tulburărilor rare şi grave de coagulare la unele persoane vaccinate, fără o legătură dovedită cu serul administrat.
Sursa foto: Dreamstime