Marți seara, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj cu privire la o nouă autostradă care va apărea în România. Potrivit oficialului, autostrada este finanțată prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) al României.
O nouă autostradă apare în România! Anunțul momentului făcut de Sorin Grindeanu. Este finanțată prin PNRR
În postarea de pe pagina de socializare, ministrul Transporturilor anunță că ”au fost desemnați constructorii pentru încă un lot al autostrăzii Ploiești-Buzău”. Sorin Grindeanu mai spune că această autostradă este finanțată prin PNRR.
De asemenea, oficialul a mai spus că ”asocierea româno-bulgară are la dispoziție 20 de luni, după semnarea contractului, pentru a construi cei 28,35 de km ai Lotului 2, cuprins între localitățile Mizil și Pietroasele”.
Potrivit șefului de la Transporturi, contractul are o valoare de 1,249 miliarde de lei fără TVA și prevede și construcția a 20 de poduri.
”Săptămâna trecută (7 martie 2022) au fost desemnați constructorii lotului 3 al autostrăzii Ploiești – Buzău (Pietroasele – Municipiul Buzău) cu o lungime de 13,9 km, iar în scurt timp urmează să fie anunțat câștigătorul lotului 1 (Dumbrava- Mizil) în lungime de 21 km”, mai spune Sorin Grindeanu.
Ministrul Transporturilor amintește că ”Autostrada Ploiești-Buzău, cu o lungime de 63,25 de km, este primul tronson al A7”.
Au fost semnate mai multe protocoale între CNAIR și autoritățile locale
La începutul acestei săptămâni, Sorin Grindeanu a anunțat emnarea mai multor protocoale de colaborare între CNAIR și autoritățile locale ce vor ajuta la derularea unor proiecte de dezvoltare regională. De asemenea, ministrul precizează că această abordare vizează și alte proiecte de infrastructură, precum cele CFR.
„Continuăm astfel procesul de descentralizare pentru derularea mai eficientă a unor obiective importante pentru dezvoltarea zonală”, a scris, pe Facebook, ministrul Transporturilor.
El a precizat că protocoalele semnate luni vor contribui la realizarea unor proiecte precum: varianta de ocolire Ardud, judeţul Satu Mare; varianta de ocolire Bocşa, judeţul Caraş-Severin; varianta de ocolire Corabia, judeţul Olt, şi varianta de ocolire Flămânzi, judeţul Botoşani. Ministrul Transporturilor a mai făcut referire la varianta de ocolire Negreşti Oaş, judeţul Maramureş, precum şi la modernizarea DN 14B şi construcţia unor poduri noi peste CF M200 la Teiuş şi CF M300 la Crăciunel, judeţul Alba.
„Vom continua să lucrăm împreună cu autorităţile locale pentru derularea unor obiective de importanţă regională. Consider că este o abordare mai eficientă, deoarece autorităţile locale ştiu mult mai bine realităţile zonei”, a subliniat Sorin Grindeanu.
Ministrul Transporturilor a precizat că această abordare vizează nu doar obiectivele CNAIR, ci şi alte obiective de infrastructură derulate de exemplu de CFR, unde unele gări au nevoie de reabilitări urgente.