Ministrul Transporturilor vine cu vești bune în ceea ce privește una dintre cele mai așteptate autostrăzi din România. Potrivit lui Sorin Grindeanu, contractul în valoare de aproape un miliard de euro deja a fost semnat.
O nouă autostradă apare în România! Contractul a fost deja semnat. Valoare se ridică la aproape 1 miliard de euro
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a postat pe rețeaua de socializare un mesaj prin care informează că a ”prima secțiune din tronsonul de autostradă care va traversa Carpații intră în linie dreaptă”.
Ministrul spune că CNAIR a semnat contractul în cursul zilei de luni, valoarea acestuia fiind de aproape 1 miliard de euro, echivalentul a 4,250 miliarde de lei fără TVA.
”CNAIR a semnat astăzi contractul în valoare de aproape 1 miliard de euro (4,250 miliarde lei, fără TVA) pentru Secțiunea 2 a autostrăzii Sibiu-Pitești!”, spune Sorin Grindeanu, care adaugă că finanțarea este asigurată din fonduri europene.
Secțiunea trebuie finalizată până în 2027
Ministrul a mai notat că această secțiune are o lungime de 31,33 kilometri și că trebuie finalizată până în anul 2027, precizând, de asemenea, că asocierea de antreprenori turci are la dispoziție 18 luni pentru proiectare.
”Cu o lungime de 31,33 km, Secțiunea Boița-Cornetu trebuie finalizată în anul 2027. Asocierea de antreprenori turci are la dispoziție 18 luni pentru proiectare și 50 de luni pentru execuție”, mai notează Sorin Grindeanu.
Ce se va construi pe acest traseu
Sorin Grindeanu a mai notat pe pagina sa de Facebook că pe traseul acestei secțiuni vor fi construite mai multe poduri și viaducte, cât și tuneluri cu o lungime totală de 4.920 de metri.
De asemenea, va fi construit și un ecoduct pentru mamiferele mari din zona localității Lazaret, panouri fonoabsorbante și aliniamente de arbori în dreptul localităților.
”Pe traseul acestei secțiuni care face parte din coridorul 4 Pan-European vor fi construite:
– 49 de poduri și viaducte
– 7 tuneluri cu lungimi cuprinse între 250 m și 1.590 m (lungime totală de 4.920 m)
– 1 ecoduct pentru mamifere mari în zona localității Lazaret
– panouri fonoabsorbante în zonele în care traseul trece în apropiere de localități sau de arii protejate
– aliniamente de arbori în dreptul localităților, pentru reținerea poluanților atmosferici”, se arată pe pagina de socializare a ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu.