O altă boală face ravagii în România. Este vorba despre enterocolită, iar potrivit medicilor, copiii sunt cei mai expuşi în faţa acestei afecţiuni virale. Totodată, aceștia avertizează și în legătură cu alimentele, și locurile de unde sunt cumpărate, dar și cum sunt consumate, în contextul în care temperaturile ridicate, devin un pericol pentru mâncăruri, ele putând fi alterate fără ca clienții să își dea seama.

În spitalul Grigore Alexandrescu din București, cel mai mare spital pentru copii din România, situația este extrem de gravă. În doar 24 de ore au fost raportate peste 400 de îmbolnăviri, iar medicii trag un semnal de alarmă.

Mai exact, cei din domeniul sanitar susțin că este vorba despre o explozie de cazuri de enterocolită, un număr record față de aceași perioadă a anului 2019. Medicii mai susțin că la nivelul spitalelor din Bucureşti sunt sute de cazuri de enterocolită în fiecare zi.

Peste 400 de îmbolnăviri în doar 24 de ore

În ceea ce privește cauza acestor îmbolnăviri, potrivit medicilor, în plin sezon estival, cazurile devn mult mai frecvente, având în vedere faptul că în vacanțe și în concedii, virusurile, bacteriile, dar și paraziții pot apărea în orice moment și pot deveni un pericol pentru cei mici.

Medicii susțin că există și o serie de simptome care trebuie luate în calcul în cazul copiilor. Mai exact, în cazul în care cel mic prezintă simptome precum vărsături, scaune diareice sau febră, părinții trebuie să  își păstreze calmul și să fie prudenți.

Se recomandă ca odată cu apariția simptomelor, cel mic să nu mănânce pentru o perioadă de două ore Totodată, medicii recomandă o hidratare corespunzătoare, în special atunci când temepraturile sunt caniculare.

În acealași timp,  în perioada verii nu sunt recomandate mâncărurile prăjite, semipreparate, și nici dulciurile din comerț, ele reprezetând una dintre multiplele cauze ale enterocolitei.