Freedom House România, împreună cu Edipresse AS Romania şi Vodafone Romania anunţă lansarea celei de a XI-a ediţii a concursului “Tânărul Jurnalist al Anului”. Pentru înscriere,a în competiţie, jurnaliştii pot trimite trei articole, publicate în ediţiile print sau online, în cursul anului 2008.

Fiecare articol trebuie însoţit de o imagione a sa scanată sau  fotocopie şi de un link, precum şi de o prezentare a experienţei profesionale în maxim o pagină. În cazul articolelor online, vor fi acceptate exclusiv cele publicate pe site-uri de specialitate. Postările de pe blogg-uri de orice tip nu sunt eligibile. De asemenea, pentru a fi admise articolele trebuie să fie la prima participare la un concurs de acest gen.

Secţiunile celei de-a XI-a ediţii a concursului sunt următoarele:
1. Actualitate internă – reportaj social-  (susţinută de GlaxoSmithKline)
2. Politică externă şi afaceri europene (susţinută de Rompetrol)
3. Economie/Afaceri şi Finanţe/Bănci (susţinută de UniCredit)
4. Cultură (susţinută de Vodafone Romania)
5. Ştiinţă, IT&C şi tehnologie (susţinută de Vodafone Romania)
6. Mediu/Ecologie (susţinută de Antalis Romania)

Potrivit regulamnetului, înscrierile se vor face până la data de 1 mai 2009, prin poştă (Freedom House România, Bd. Ferdinand, nr.125, sector 2, Bucureşti) sau prin e-mail (tja@freedomhouse.ro).

Candidaţii se pot înscrie la o singură secţiune de concurs, iar cei au câştigat la o ediţie anterioară Marele Premiu nu mai spot participa.

Pentru fiecare secţiune în parte, va fi desemnat cel mai promiţător tânăr jurnalist (vârsta maximă 35 de ani) care a publicat, în cursul anului 2008, articole tratând subiecte din domeniile stabilite.

Selecţia articolelor va fi făcută de un juriu specializat, format din persoane cu experienţă în mass-media. Juriul va avea în vedere tehnica jurnalistică, precum şi capacitatea jurnaliştilor de a genera subiecte şi dezbateri pe marginea acestora.

Pentru fiecare secţiune se va oferi un Mare Premiu în valoare de 5.000 de lei. În cazul în care juriul ajunge la concluzia că niciun articol înscris la o anumită secţiune nu întruneşte calităţile aşteptate, nu se va acorda niciun premiu, urmând ca suma respectivă să fie returnată sponsorului.

Concursul „Tânărul Jurnalist al Anului”, ediţia a XI-a, este o iniţiativă a Freedom House România, Edipresse AS România şi Vodafone România- sponsor fondator. Câştigătorii din acest an vor fi anunţaţi în cadrul unei ceremonii în luna iunie a acestui an.