Este a doua oară când Adina Florea este propusă la conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), după ce preşedintele Klaus Iohannis a respins-o prima dată.
Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) are pe ordinea de zi a şedinţei de luni propunerea de prelungire a delegării Ancăi Jurma în funcţia de procuror-şef interimar al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).
„Nota Direcţiei resurse umane şi organizare privind propunerea de delegare în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a doamnei procuror Jurma Anca”, este primul punct de pe ordinea de zi a şedinţei Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, programată să înceapă la ora 13.00.
În iulie 2018, Anca Jurma a fost delegată de către procurorul general Augustin Lazăr pentru interimatul la şefia DNA. Ea deţinuse înainte două mandate de şef al serviciului de cooperare internaţională, ulterior fiind consiliera Laurei Codruţa Kovesi, însă nu instrumentase dosare penale de mai bine de 10 ani, scrie Mediafax.
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că i-a trimis din nou preşedintelui propunerile de numire a celor cinci procurori în funcţii de conducere la parchete, printre care şi Adina Florea pentru funcţia de procuror-şef DNA. Ulterior, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că aceste numiri se află încă în analiza departamentului de resort din cadrul Administraţiei Prezidenţiale, prin urmare o decizie încă nu a fost luată în ceea ce priveşte fostul post al Laurei Codruţa Kovesi.
Adina Florea este în prezent procuror-şef adjunct al Secţiei de anchetare a magistraţilor din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, printre dosarele pe care le instrumentează numărându-se şi cel în care fostul parlamentar Sebastian Ghiţă a denunţat-o pe Laura Codruţa Kovesi, susţinând că aceasta i-ar fi cerut să plătească avionul pentru repatrierea lui Nicolae Popa din Indonezia.