Un gigant din industria luxului investește 19 miloane euro într-o fabrică în România
În acest context, peste 330 de oameni urmează să fie angajați în cadrul noii fabrici. Totodată, proiectul respectiv are o importanța și mai mare deoarece este realizată într-un domeniu care a suferit din cauza închiderii de fabrici în ultimii 3-4 ani.
Prada deține deja o fabrică în România
Amintim că Prada deține deja o fabrică în România, la Sibiu. Compania din Milano, care este listată și la Hong Kong, a anunțat o creștere de 66% a veniturilor la curs valutar constant, la un total de 1,5 miliarde de euro, un nivel aflat ușor sub cel din prima jumătate a anului 2019, înainte de declanșarea pandemiei, dar peste cele 1,43 milairde de euro anticipate de analiști.
Totuși, criza generată de COVID-19 a întrerupt doi ani de revenire a vânzărilor Prada, rezultatul unui plan de redresare concentrat pe comerțul electronic și vânzări la prețuri integrale.
Prada a început să vadă semnele de revenire a afacerilor vara trecută
Precum restul sectorului de lux, Prada a început să vadă semnele de revenire a afacerilor vara trecută, odată cu redeschiderea pieței chineze. Vânzările din rețeaua de magazine Prada au totalizat 1,281 miliarde de euro, cu 8% peste nivelul din primele șase luni ale anului 2019.
În total, Prada are 23 de unităţi de producţie dintre care 20 în Italia şi câte una în Marea Britanie, Franţa şi România. În cea din România produce articole din piele, cum ar fi genţi sau accesorii. Pantofii sunt realizaţi separat în alte fabrici.
Prada va plăti românii cu 250 de euro pe lună pentru genți de 1000 de euro bucata
Un alt aspect care trebuie menționat este că Prada intenţionează să-i plătească pe românii care vor lucra cu 250 de euro, în contextul în care o geantă vândută de gigantul de modă are un preț de pornire de 1000 de euro.
Sursa foto: Dreamstime