O nouă fabrică va fi construită în România cu ajutorul unui program derulat de Ministerul Agriculturii. Unde va fi construită și la cât se ridică investiția?
O nouă fabrică de ulei va fi construită în județul Gorj
Comuna Țânțăreni din județul Gorj se pregătește pentru o investiție semnificativă, o nouă fabrică, investiție care se ridică la aproximativ 40 de milioane de euro. Este vorba despre construcția unei fabrici de ulei, proiect ce va se va realiza cu ajutorul unui program derulat de Ministerul Agriculturii.
Anunțul a fost făcut de Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj. Proiectul beneficiază de un ajutor de stat substanțial printr-un program derulat de Ministerul Agriculturii și este rezultatul unei colaborări între autoritățile locale și un investitor din județul vecin, Dolj.
„Ajutorul este realizat prin programul «Investalim» derulat de Ministerul Agriculturii. Un operator economic este declarat câștigător și s-a aprobat Ordonanța de Urgență prin care s-a finanțat și în cel mult zece zile va fi semnat contractul de finanțare pentru realizarea unei fabrici de ulei”, a spus Cosmin Popescu la Radio Infinit.
Noua fabrică, care va fi amplasată pe un teren de 12 hectare concesionat de Consiliul Local Țânțăreni, va procesa semințele de floarea soarelui provenite predominant din județele Dolj și Olt. Această alegere strategică asigură accesul facil la materiile prime necesare producției de ulei.
Interes crescut al investitorilor pentru județ
Interesul investitorilor pentru județul Gorj a crescut considerabil după ce s-a aprobat acest ajutor de stat, care permite o cofinanțare de până la 70% din investiția realizată.
„Gorjul, conform unei noi hotărâri de guvern, aprobată acum trei săptămâni, are o intensitate a ajutorului de stat pe tot teritoriul județului de 70%, iar acest lucru a dat idei multor oameni de afaceri care doresc să vină și să investească”, a mai adăugat Popescu.
Această măsură deschide perspective interesante pentru dezvoltarea economică a regiunii și crearea de noi locuri de muncă, contribuind la revitalizarea comunităților locale.
Intensitatea ajutorului de stat se referă la gradul de cofinanțare, iar hotărârea de guvern prevede că investițiile trebuie să fie cuprinse între minimum 10 milioane de euro și maximum 57 de milioane de euro. În plus, sunt eligibile 60 de coduri CAEN.