Kazahii au anunțat în urmă cu câteva luni că planul lor în dezvoltarea afacerilor din România, pe lângă investițiile în modernizarea rafinăriei Petromidia și altele, vizează și partea de downstream. Mai exact 150 de noi stații, rebrandingul celor existente și extinderea francizei.

Noul concept vine cu o imagine modernă și prietenoasă, menită să ofere produse și servicii de calitate, potrivit reprezentanților companiei Rompetrol.

Capital.ro informa, în aprilie 2013, că planul kazahilor este de a construi în regiune 350 de benzinării, din care 150 doar pe piața locală."La nivel de investiții înseamnă peste 200 de milioane de dolari în următorii ani. Acest obiectiv îl vom realiza prin intermediul unui complex de măsuri și anume prin construcția unor benzinării noi, închirierea și rebrandingul celor existente și extinderea francizei. În prezent, lucrăm în mod activ la noul concept pentru benzinăriile noastre și sper din toată inima că acesta va fi bine primit de consumatori", ne-a declarat, în primăvara acestui an, Titov Buzescu, consilier al CEO-ul Rompetrol.

Noul concept a fost "experimentat" la începutul acestui an la laboratorul Rompetrol din Mogoșoaia. Mai jos aveți câteva imagini cu stația de la Mogoșoaia, acolo unde a fost "pregătit" acest concept.