Compania Ceragon - furnizor de soluţii wireless- va deschide în România un centru de dezvoltare şi cercetare, o investiţie care se ridică la un circa un milion de euro.
Ceragon a procedat corect când a decis să investească într-un centru de dezvoltare şi cercetare în România pentru că numai aşa poţi fi în prima ligă în sectorul ITC, a declarat ministrul Comunicaţiilor, Dan Nica, la lansarea oficială a centrului de cercetare – dezvoltare. "Dacă vrei să fii numărul unu în lume în ITC trebuie să ai un centru dezvoltare şi cercetare în România. Românii sunt creativi şi inovativi, sunt unici. Investiţia Ceragon este dovada faptului că România are toată infrastructura necesară pentru a deveni un partener real pe piaţa tehnologică globală, iar datoria noastră este să-i sprijinim să se dezvolte. Ceragon are toate condiţiile necesare pentru a aduce valoare adăugată", a precizat ministrul Comunicaţiilor, citat de Agerpres.
Preşedintele companiei Ceragon Networks, Ira Palti, a subliniat că decizia de a deschide în România un astfel de centru a fost luată după analiza mai multor zone, în Bucureşti găsind însă oamenii cei mai talentaţi. "Alegem România datorită apropierii ei de toate centrele de cercetare şi dezvoltare ale Ceragon, datorită standardelor de educaţie şi numărului mare de experţi în inginerie. La ora actuală mai facem activităţi de cercetare în Norvegia, Grecia şi Israel”, a spus Ira Palti.
Compania israeliană Ceragon – specialistul numărul unu în ‘backhaul’ wireless – a investit circa un milion de dolari în noul centru de dezvoltare şi cercetare din Bucureşti, aceasta fiind investiţia iniţială pentru primul an de funcţionare, care include laboratoare avansate de dezvoltare. Ceragon are la ora actuală 16 ingineri angajaţi la noul centru şi estimează că îşi va dubla numărul până la finele anului.
‘Backhaul’ wireless utilizează dispozitive de comunicare wireless – precum microundele – pentru a face legătura între turnurile celulare şi sistemele publice de telefonie prin internet sau prin reţeaua privată a unei întreprinderi. Reţele ‘backhaul’ wireless de mare viteză reprezintă o alternativă eficientă şi economică pentru fibrele optice şi constituie mai mult de 50% din toate reţelele celulare de la nivel global. Acestea pot accepta rate de biţi de până la câteva Gb/s.
Cu sediul central în Israel, Ceragon este o companie multinaţională care oferă operatorilor de telefonie mobilă, precum şi altor furnizori de servicii prin cablu/wireless posibilitatea de a livra 2G/3G, 4G/LTE abonaţilor lor. Ceragon este prezent pe trei continente, în 38 de ţări, printre care Norvegia, Olanda, Ucraina, SUA, Canada, India etc.