Fostul președinte al CCR propune crearea unei legi corecte a pensiilor

Augustin Zegrean, fostul președinte al Curții Constituționale a României (CCR), susține că problema pensiilor speciale poate fi rezolvată prin elaborarea unei legi corecte și predictibile a pensiilor, astfel încât, atunci când cineva se angajează, să știe exact ce salariu și ce pensie va avea. Deși guvernanții români au schimbat adesea Legea Pensiilor, oamenii au rămas nemulțumiți, susține Augustin Zegrean.

„Dacă cere eliminarea pensiilor speciale, pot s-o facă deoarece în Constituție spune că poporul român e suveran, suveranitatea aparține poporului, care se exercită prin organele sale alese sau prin referendum. Dar trebuie să respecte toate regulile, de la adunarea semnăturilor până la votarea legii în Parlament.

E complicat, am mai avut multe încercări, unele eșuate, foarte puține reușite pentru că procedura e destul de complicată. Tot la Parlament se ajunge, că Parlamentul votează legea. Dacă vrea o face, dacă nu, nu. De cele mai multe ori Parlamentul nu a vrut s-o facă.

Există posibilitatea de a se face o lege a pensiilor corectă. O lege corectă, nu să modificăm în fiecare săptămână legea pensiilor. Au fost nenumărate modificări la legea pensiilor și au reușit să nemulțumească pe toată lumea.

S-ar putea face o lege corectă a pensiilor, o lege predictibilă și previzibilă ca omul, când își alege o meserie, să știe că va avea acel salariu și acea pensie.

Vedeți că sunt niște slogane electorale de fiecare dată din patru în patru ani: „Tăiem pensiile speciale”, „Rezolvăm dosarul Revoluției”, ”Dosarul 10 August””, a declarat luni Augustin Zegrean în cadrul unui interviu acordat pentru B1 TV.

Declarația sa a fost făcută la scurt timp după ce a apărut în mediul online o petiție prin care se cere organizarea unui referendum pentru eliminarea pensiilor speciale.

PNRR are în vedere reducerea cheltuielilor pentru pensiile speciale

Vă amintim că, zilele trecute, Florin Cîțu a făcut un anunț despre pensiile speciale din România. Acesta a explicat că unul dintre jaloanele din PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență) pentru al patrulea trimestru al acestui an este intrarea în vigoare a cadrului legislativ pentru reducerea cheltuielilor cu pensiile speciale.

„Jalonul 215 din PNRR, trimestrul 4 2022, în cadrul Reformei sistemului public de pensii: Intrarea în vigoare a cadrului legislativ pentru reducerea cheltuielilor cu pensiile speciale”, a scris vineri fostul președinte al Partidului Național Liberal (PNL) pe pagina sa de Facebook.