Ligia Deca anunță lansarea pnrr.edu.ro

Ministerul Educației, sub conducerea Ligiei Deca, a făcut un pas important în direcția transparenței și accesibilității informațiilor privind fondurile alocate educației prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Noua platformă, pnrr.edu.ro, a fost lansată recent și are ca scop principal furnizarea de detalii clare și accesibile despre modul în care sunt utilizate cei 3,51 miliarde de euro destinați acestui sector vital.

Ligia Deca a subliniat importanța transparenței în gestionarea acestor fonduri, afirmând:

„Transparență și informații mai ușor de găsit! Astăzi lansăm harta investițiilor PNRR pentru educație și website-ul pnrr.edu.ro!

Veți putea găsi aici informații despre programele naționale, precum Programul Național de Reducere a Abandonului Școlar, una dintre prioritățile mele, precum și stadiul tuturor investițiilor în infrastructura educațională.”

Ligia Deca
Ligia Deca (SURSA FOTO; Facebook, Ligia Deca)

Platforma vizează sprijinirea la mii de elevi

Platforma pnrr.edu.ro oferă o imagine detaliată a investițiilor în educație, incluzând dotarea a 5.846 de școli, digitalizarea a 61 de universități și implementarea Programului Național de Reducere a Abandonului Școlar (PNRAS).

Acest program vizează sprijinirea a 159.245 de elevi. Aceste măsuri sunt parte a eforturilor de modernizare a sistemului educațional și sunt menite să reducă disparitățile și să îmbunătățească accesul la educație.

Unul dintre cele mai inovative aspecte ale platformei este harta interactivă, care permite utilizatorilor să vizualizeze detaliile fiecărui proiect de investiție și să monitorizeze progresul acestora.

Această funcționalitate este esențială pentru asigurarea unei transparențe complete și pentru implicarea activă a cetățenilor și autorităților în procesul de implementare a proiectelor.

elevi
SURSA FOTO: Pexels

Ministerul Educației a realizat o serie de investiții semnificative

Prin intermediul PNRR, Ministerul Educației a realizat o serie de investiții semnificative, cum ar fi:

  • dotarea a 89.567 de clase cu echipamente IT
  • amenajarea a 4.377 de laboratoare de informatică
  • și înființarea a 143 de Smart Labs

De asemenea, au fost modernizate:

  • 14.610 laboratoare științifice și cabinete școlare
  • 3.887 de săli de sport
  • și 98 de grădinițe comunitare

În plus, pentru a sprijini accesul la educație în zonele rurale, au fost achiziționate microbuze electrice. Ele vor transporta 212.883 de elevi.

Aceste măsuri fac parte din programul „România Educată”.