Premierul a spus că secția poate fi folosită pentru terapie intensivă și că este dotat cu 38 de paturi. În plus, acesta a mai declarat că a vorbit cu ministrul Nelu Tătaru și că unitatea mobilă trebuie să fie utilată din rezerva strategică.
„Chiar am vorbit personal ieri cu doamna Gheorghiu (Oana Gheorghiu – n.r.), care a fost implicată într-un proiect umanitar. Există, pe sistem modular, practic o secţie care poate fi folosită pentru terapie intensivă de 38 de paturi, care este în cadrul Spitalului Elias.
Am vorbit cu domnul ministru Tătaru, cu domnul secretar de stat Arafat, pentru a asigura înzestrarea, că nu au ventilatoare, nu au monitoare şi trebuie mobilizate din rezerva strategică, care se află în administrarea DSU, toate echipamentele necesare şi de asemenea trebuie asigurată asistenţa medicală”, a arătat Ludovic Orban.
Este nevoie de medici
Orban a mai spus că este nevoie de medici şi asistente pentru acest spital modular iar personalul va fi recrutat fie din angajaţii Spitalului Elias, fie va fi adus prin detaşare.
Totodată, în contextul gestionării cazurilor de COVID-19, premierul a vorbit şi de creşterea capacităţii secţiilor ATI de la spitalele bucureştene „Matei Balş” şi Colentina, dar a menţionat şi unităţile sanitare mobile construite pentru cazurile de infecţie cu noul coronavirus.
Cazuri coronavirus 18 iulie
După ce vineri și joi, Grupul de Comunicare Strategică a comunicat o cifră record a noilor cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, 777 și respectiv 799 de persoane, a venit o nouă informare a Grupului de Comunicare Strategică care a indicat care e bilanţului pentru ultimele 24 de ore.
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 889 noi cazuri de îmbolnăvire.
Totodată, până în prezent, 913 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.
Sursa foto: INQUAM/Octav Ganea