Cursurile sunt recunoscute ca programe de formare profesională continuă, iar printre cele 11 teme abordate se numără: planificarea vânzării, identificarea şi găsirea de soluţii la nevoile clientului, tehnici de negociere, management financiar/management de risc al investiţiilor, întocmirea planului de afaceri, aspecte juridice/contabile, managementul resurselor umane, comunicare, leadership, produse de investiţii folosite în statele membre ale Uniunii Europene – condiţii şi tehnici de implementare în România, legislaţia europeană şi noi reglementări în domeniul financiar.

În cadrul aceluiaşi proiect, Asociatia Brokerilor oferă consultanţă juridică gratuită în interpretarea cadrului legal aplicabil Societăţilor de Servicii de Investiţii Financiare (SSIF), prin emiterea a 300 de rapoarte de consiliere juridică. Angajaţii  din piaţa de capital vor primi din partea avocaţilor Asociaţiei cele mai bune soluţii pentru rezolvarea situaţiilor întâlnite.

Proiectul a început la sfârşitul anului 2010, iar obiectivul general al acestuia este să ajute la dezvoltarea competenţelor manageriale şi antreprenoriale, precum şi pomovarea culturii antreprenoriale în rândul managerilor şi angajaţilor din grupul ţintă. Până în luna decembrie 2011 s-au desfăşurat  40 de cursuri, la care au participat 731 de persoane, au fost organizate  cinci seminarii, au fost elaborate 63 de rapoarte de consultanţă juridică şi a fost organizată o vizită de specializare la London Stock Exchange. Mai multe date poţi afla de aici.